Ana sayfa Dizi Haberleri Kızlarım İçin dizisi çevreye uymak için kendini yontarak tükeniyor!

Kızlarım İçin dizisi çevreye uymak için kendini yontarak tükeniyor!

tarafından ker_def

Kızlarım İçin dizisi çevreye uymak için kendini yontarak tükeniyor! 7

Milliyet Blog yazarlarından Anibal Güleroğlu, Kanal D’de ekrana gelen Kızlarım İçin dizisinin son geldiği noktayı köşesine taşıdı ve önemli tespitler yaptı.

‘Kızlarım İçin’de Gelinen Nokta…

‘Çevrelerine uymak için kendilerini yontanlar tükenip giderler’ demiş Kanadalı oyun yazarı ve televizyon senaristi Raymond Hull… Ne kadar doğru bir söz. Uyum sağlamak elbette ki güzel lakin sırf başkaları gibi olmak için kendinden taviz verip yapabileceklerini öteleyerek kapasitesini kısıtlamak da yanlış bir davranış biçimi…

Bizdeki televizyon yapımları da bu çerçevede varlık göstermekte ne yazık ki! Ezkaza başarıyı yakalayan bir dizi oldu mu, kopyacılığa özenerek ondaki detayları alıp kendilerine uygulayanlar arka arkaya sıralanıveriyor. Sanıyorlar ki kendileri de hemen aynı ilgiyi görecekler. Bu alışkanlığın uyarlama merakında sürdüğü de aşikâr. Ancak maalesef evdeki hesap çarşıya uymuyor çoğu zaman. Birine kolayca gelen başarı bir diğerinin yanına dahi uğramayabiliyor.

Nitekim dokuzuncu bölümde 37’inci sıraya gerileyerek final söylentilerinin ağırlığını hisseden ‘Kızlarım İçin’ de aynı dertten muzdarip. Yazılı basının en çok konuştuğu kanal olan Kanal D’nin dramatik aile dizisi maalesef başladığı günden beri reytinglerde istenilen çizgiyi tam tutturamamış halde. Total’de 15’inci, AB’de 22’inci olan dizi özünde iyi iş çıkartma potansiyeli taşıyan bir yapım olsa dahi klişelere uyma çabası sonucu kendini tüketme noktasına yaklaşmakta.

(devamı için sonraki sayfa linkine tıklayınız)