Ana sayfa Dizi Haberleri Koca Koca Yalanlar dizisi Kanal D’nin başına büyük dert açacak!

Koca Koca Yalanlar dizisi Kanal D’nin başına büyük dert açacak!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Kanal D’nin yeni sezonda büyük beklentilerle yayın hayatına başlattığı Koca Koca Yalanlar dizisi, Pazartesi akşamı ilk bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

Diziye yönelik sosyal medyada çok ciddi ve sert eleştiriler yapıldı. Adatmayı ve tacizi normalmiş gibi göstermesi özellikle kadın izleyicilerin büyük tepkisini çekti.

RTÜK’e şikayetler hızla arttı ve sosyal medya üzerinde neredeyse olumlu mesaj yazan pek kimse yoktu. Diziyi eleştiren izleyiciler Kanal D’den diziyi yayından kaldırmasını istemekte.

Hakan Yılmaz, Evrim Alasya, Pelin Öztekin ve Rüzgar Aksoy gibi isimleri buluşturan diziye yönelik eleştiriler ortada dururken, Kanal D’nin ne yapacağı bilinmiyor.

Eşlerini aldatan erkeklerin komik maceralarını anlatma hedefiyle ekrana gelen dizi, aldatan kocanın gözünden olayı verince kadın izleyiciler haliyle bu duruma ciddi bir tepki gösterdi.

Kadın – erkek ilişkisinde aldatma hatta tacizin normal bir durummuş gibi sunması da tepkilerin odağına yerleşmesine sebep oldu.

Bu durum izleyicilerin birçoğu için sinir bozucu bir durum olarak yansıdı. Zaten sosyal medyadaki yorumlarda da izleyiciler dizi nedeniyle hem morallerinin hem de sinirlerinin bozulduğunu yazmıştı.

Kadın izleyiciler Müjgan karakterinin gözünden dizinin yansıtılması gerektiği fikrinde. Ancak olaylar Hakan Yılmaz’ın canlandırdığı Ahmet karakterinin bakış açısıyla yansıtılmakta.

Koca Koca Yalanlar dizisi Kanal D'nin başına büyük dert açacak! 7

Dizideki bazı replikler de tepkilerin artmasına sebep oldu:

“Aldatmayan erkek yoktur, yakalanan erkek vardır.”

“Brad Pitt değiliz ya, olsun erkeklerin her zaman gideri var”

“Eğlenilecek değil, evlenilecek kadınım lan ben!”

Koca Koca Yalanlar dizisi bir komedi yapımı olarak ekrana sürüldü. Kimse diziden toplumsal mesajlar vermesini de beklemiyor. Ama aldatma ve tacize varan durumları normalmiş gibi göstermesi tepkilerin odağına yerleşmesinin sebebi.

Hakan Yılmaz’ın karakterini abartılı şekilde canlandırması da rahatsız eden detaylardan birisi.

Günlüğünü okuduğumuz Müjgan karakterinin saf hatta salak birisi olduğu şeklinde ortaya çıkan manzara da rahatsızlık verici.

KOCA KOCA YALANLAR VİDEOLARI İÇİN TIKLAYIN

Dizide izleyicilerin dikkatini çeken bir başka detay ise Pelin Öztekin ile Rüzgar Aksoy’un başarılı performansı. Her ikisi de doğal oyunculukları ile dizide öne çıktılar.

Dizinin akıbeti bilinmiyor. Ancak RTÜK’ün de devreye girebileceği ve ceza verilebileceği bir ortam var. Yani Kanal D, Koca Koca Yalanlar’ı uzun süre yayında tutmak ister ise cezalar art arda gelebilir.

Dizinin Ocak ayını görmesi ise pek mümkün gözükmüyor.