Ana sayfa Dizi Haberleri Koronavirüs salgını dizi setlerine kabus gibi çöktü!

Koronavirüs salgını dizi setlerine kabus gibi çöktü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Televizyon ekranlarında yayınlanan dizilerin 120 dakikadan uzun olduğunu hatta 180 dakikaya kadar çıkabildiğini biliyoruz. Yani her hafta bir sinema filmi uzunluğunda birçok dizi çekiliyor.

Televizyon izleyicisi de diziler olmadan yapamıyor, yani diziyi izleyici istiyor ve farklı farklı yapımlar da önünü sunuluyor. Bir dizinin setinde oyuncular ve set ekibi 120 kişiye yakın bir ekip bulunuyor.Sektörde toplamda bir sezon içinde 2-3 bin kişi bu işten ekmeğini yiyor.

Fakat koronavirüs salgınının hiç şakası yok, gençler hafif atlatıyor diye ortada bir kesinlik de yok. Kişinin sağlık durumu ve var olan hastalıkları da önemli etken… Dizi setlerindeki hummalı çalışmalar şimdilik yerini belirsizliğe bıraktı. Birçok dizi setinde çalışmalara ara verildi. Kimi setlerde bu aranın ne kadar olacağı belli değil, kimi setler ise 1-2 haftalık aralar verdiler.

Fakat koronavirüs salgınının hızla çözülebilecek bir yanı yok. Yani dizilerin durumu konusunda kanal ve yapımcıların bir araya gelip gelecek planı çizmeleri gerekecek. Bazı öngörülere göre ellerdeki stok bölümler yayınlandıktan sonra bir süre ara verilebileceği yönünde.

Ancak ne olacağını kimse bilmiyor.Dizi setlerinde steril bir çalışma düzeni oluşturulması çok zor. Bu nedenle de salgının pik yapacağı önümüzdeki haftalarda yeniden çalışmalara başlanması çok da gerçekçi olmayacaktır.

Dizilerin bu sezonu bu şekilde kapatma ihtimalinden bile bahsediliyor.