Ana sayfa Ayak Sağlığı Koşucular neden ayak ağrısı çekerler?

Koşucular neden ayak ağrısı çekerler?

tarafından necati

Koşucuların Sıkça Yaşadığı Ayak Ağrılarının Sebebi Nedir?
Koşmak, beden ve zihnimizi özgür bırakır, sınırları yoktur, attığınız her adım kişisel bir hazdır.

Öte yandan şehirlerimizin sağlıksız, sert beton ve asfalt zeminlerinde koşmak, ayak ve ayak problemlerine davetiye çıkarır. Attığımız her adımda vücut ağırlığımızın üç katına kadar ekstra bir yük bilek, diz ve omurganıza baskı yapar. Bu yükün doğru koşu teknikleri ve kişiye özel ortopedik tabanlık ile absorbe edilememesi ağrılara, kaybolan konfora ve sakatlıklara yol açabilir.

Doğru Ayakkabı Seçimi ve Tabanlık Kullanımı Çok Önemli!
Özellikle amatör ya da profesyonel olarak koşuyla ilgilenen sporcuların koşu öncesi esneme ve ısınma egzersizlerini ihmal etmemesi, ayakkabı seçiminde rahat edeceği, ayağını bir çorap gibi sarıp sabitleyecek bir tercih yapması önemlidir. Bu noktada ayakkabıyı kişiselleştirmek ortopedik tabanlık kullanımıyla gerçekleşir. Kişinin ortopedik tabanlık kullanmasıyla yanlış aktarılan yükler tabanlık tarafından filtrelenir, yerin uyguladığı şok boyutundaki direnç emilerek ayağa geçer. Bu da kişiye büyük bir konfor ve sağlık olarak döner. Ayak sürekli olması gerektiği halde düz olarak durur, yanlış basış ihtimali ortadan kalkar.

Hayat boyu kaliteli bir spor hayatı için sizde bu önemli noktaları ihmal etmeyin. Konforunuzdan ödün vermeden, sakatlanma riskini minimuma indirin ve koşmaya devam edin!