Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Kötü Kedi Şerafettin, Kanal D’ye ceza getirdi

Kötü Kedi Şerafettin, Kanal D’ye ceza getirdi

tarafından ker_def

“Kötü Kedi Şerafettin”de argo kullanıma ceza

Milliyet’te yer alan habere göre RTÜK’ün dün gerçekleştirilen Üst Kurul toplantısında, Kanal D’ye cezalar geldi. Kanal D’de yayınlanan “Kötü Kedi Şerafettin” isimli animasyon filmi de RTÜK’ün dikkatinden kaçmadı.

Filmde kullanılan ifadeleri incelemeye alan Üst Kurul, kanunun 8’inci maddesinin 1’inci fıkrasının (m) bendindeki “Türkçe’nin, özellikleri ve kuralları bozulmadan doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmasını sağlamak zorundadır, dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez.” kuralının ihlali nedeniyle kanala para cezası uygulanmasına karar verdi,

6 TV kanalının yayınları 10 gün durduruldu

Üst Kurul, Evren TV, Sıla TV, Plus Music, Dolunay İnt, FUL TV ve Maksim TV isimli kanalların yayınlarını, 6112 sayılı kanunun 8’inci maddesinin 4’üncü fıkrasını tekraren ihlal etmiş olmaları nedeniyle 10 gün süreyle geçici olarak durdurdu. Kanalların aynı tür yayınlara devam etmeleri durumunda lisansları iptal edilecek.

Ayrıca, “Elektronik sigara, elektronik nargile, ateşli silah” gibi tanıtımı yasaklanmış ürünlerin reklamlarına yer veren, argo ifade kullanan, tüketiciyi yanıltan reklam yayınlarına yer veren Maksi TV, Yurdum TV ve Evin TV’ye de çeşitli müeyyideler uygulandı.

Yayınlarında, argo ve kaba ifadelere yer veren Kanal D ve Show Radyo logolu kuruluşlara da müeyyide uygulandığı öğrenildi.