Ana sayfa TV Programları Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 3. sezonu 5 Mayıs’ta TRT1’de başlıyor!

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması 3. sezonu 5 Mayıs’ta TRT1’de başlıyor!

tarafından ker_def

Türk televizyonculuk tarihinde ilk olarak TRT 1 ekranlarında yayınlanan ve izleyicinin büyük beğenisini toplayan “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” üçüncü sezonuyla 5 Mayıs 2019 Pazar gecesi saat 00.15’te TRT 1’de başlıyor… Bu çok “özel” ve “özgün” programın müjdesiyle birlikte, yarışmaya yoğun başvuru yapıldı.

2017 yılından 2019 Ramazan-ı Şerifine…
2017 yılı Ramazan Ayından bu yana TRT 1’de yayınlanan ve Milletimiz nezdinde büyük ilgi gören “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” programı 5 Mayıs 2019’dan itibaren Ramazan Ayı boyunca her gün TRT 1 kanalında yayınlanacak. Yeni yarışmacılar ve yeni dekoruyla ekranlara gelecek olan Program, bu yıl da Ramazan Ayının manevi havasına ayrı bir değer katıp Milletimize “Kur’an ziyafeti” yaşatacak.

Yarışmaya katılım yoğun…
Kuran sevdalılarının yoğun ilgi gösterdiği Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasına binlerce başvuru yapıldı. Yarışmacı adayları Kur’an-ı Kerim’i okuma görüntülerini whatsapp üzerinden göndererek ve de başvuru formunun doldurulması aşamalarını tamamlayarak başvurularını yapmış oldular.

Ön Elemeyi Geçen Adaylar Yarışmacı Olmaya Hak Kazandı
Yapılan başvurular, TRT ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen ön eleme komisyonu tarafından, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma, ses tonu, sunum ve adayın özellikleri açısından değerlendirildi. Ön elemede başarılı bulunan adaylar, daha sonra Programa davet edilerek ekranda yarışma sürecine alındı.

Her Bölümde 5 Yarışmacı Jürinin ve milyonların Karşısına Çıkacak
Yapılan değerlendirmeler sonucunda ön elemeyi geçen adaylar, 5 Mayıs Pazar gecesi TRT 1 ‘de yayınlanacak olan Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda yarışmacı olarak yer alacak. Ve alanında uzman kişilerden oluşan Jürinin ve milyonlarca izleyicinin karşısında yeteneklerini sergileyecekler. Ramazan ayı boyunca her gün yayınlanacak olan yarışmanın her bölümünde 5 yarışmacımız Kur’an-ı Kerim okuyacak ve ardından jüri üyeleri ve stüdyodaki seyirciler tarafından puanlamaya tabi tutulacak…

Hafta finalleri ve Ay finali
Puanlama sonucunda gün birincisi olan yarışmacılar hafta finaline, hafta birincileri ve ikincileri ise ay finaline yükselecek. Yarışmada ayrıca her bir jüri üyesinin bir yarışmacıyı direkt olarak hafta finaline taşıma yetkisi de olacak. Programa katılan her yarışmacıya değişen miktarlarda altın ödül ve çeşitli hediyeler verilecek.

Birbirinden değerli Jüri üyeleri
“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda Programın Sunuculuğunu Diyanet Radyo Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Cihat Kılıç üstlenirken, Jüride Dr. Mehmet Ali Sarı (İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi), Halil Necipoğlu (Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii İmam Hatibi) ve Osman Egin (DİB Haseki
Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü) jüri üyeleri olarak görev yapacak. Ayrıca hafta finallerinde Hafız Osman Şahin (DİB Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı) jüri ekibine katılacak.

“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” Programı, 5 Mayıs 2019 Pazar gecesinden itibaren Ramazan ayı boyunca her gün TRT 1 kanalından yurt içinde ve yurt dışındaki yüz milyonlarca izleyicisiyle buluşacak.