Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman 106. bölümüne Osman Bey’in resti damga vurdu

Kuruluş Osman 106. bölümüne Osman Bey’in resti damga vurdu

tarafından ker_def

Ekranların en çok izlenen dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 106’ncı bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. ‘Kuruluş Osman’ın finalinde Osman Bey’in, Selçuklu Sultanı Valide İsmihan Sultan’la Söğüt Han’daki karşılaşması ve Osman Bey’in resti damga vurdu.

#DevletimizVarOlsun etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. Kuruluş Osman dizisi çok iyi reytingler alarak yine çarşamba akşamını damgasını vurmasını bildi.

‘Kuruluş Osman’ın 106’ncı bölümünde Osman Bey; Köprühisar Karargahında fetih hazırlıkları yaparken Konur Alp’i de İnegöl Kalesi’ne göndererek Turgut Bey’den mancınıkları istetir. Marmaracık Hisarı’nın yönetiminin kendisine verilmemesine içerleyen Turgut Bey, mancınıkları vermek istemez.

Osman Bey’in kararlığını gören Turgut Bey mancınıkları karargaha götürdüğünde Osman Bey, Turgut Bey’i şeytanın fitnesine uymaması konusunda uyararak yollarını ayırır.

Alçiçek’i Bayındır Bey’e isteyerek Osman Bey’le arasındaki gerilimi arttıran İsmihan Sultan’ın; Osman Bey’in Köprühisar için kurduğu karargaha Olof’u saldırtması ise bardağı taşıran son damla oldu. Alçiçek Hatun’la beraber kaçma planları yapan Aktemur Bey’e Bayındır Bey tarafından komplo kuruldu. Osman Bey ve Malhun Hatun, Söğüt’te İsmihan Sultan’ın davetine katılırken, Bala Hatun da Köprühisar’daki karargahın başındaydı.

Davet sırasında İsmihan Sultan ve Osman Bey sürekli karşı karşıya gelirken Olof, Frigg ve Kuzeyli Savaşçılar da Köprühisar’daki karargaha saldırdılar. Söğüt Han’daki davetin beklenmeyen konuğu Turgut Bey’in de sofraya oturmasıyla ortalık iyice gerildi.

Osman Bey “Yolumuz bir olmayanla soframız bir olmaz İsmihan Sultan!” diyerek Turgut Bey’in davete katılmasına tepki gösterdi. Osman Bey ve Turgut Bey arasındaki gerilim devam ederken Avcı’nın getirdiği haber herkesi şoke etti.

Avcı’nın Köprühisar yakınlarında bir Türk karargahına Olof’un saldırdığını söylemesi Osman Bey’i çileden çıkardı. Bu saldırının İsmihan Sultan’ın parmağı olduğunu düşünen Osman Bey, İsmihan Sultan’ın “Köprühisar ardına karargâh kuran kimdir!” sorusuna Osman Bey öfkeyle, “Karargâh da benimdir! Hüküm de! Gayrı düşecek her kelle de benim tasarrufumdadır.” sözleriyle cevap vererek İsmihan Sultan’a rest çekti.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.