Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman dizi setinde yok yok, böylesi daha önce görülmedi!

Kuruluş Osman dizi setinde yok yok, böylesi daha önce görülmedi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv’nin sevilen dizisi Kuruluş Osman’da Dündar Bey karakterine hayat veren isim, usta oyuncu Ragıp Savaş… Riva’da bulunan setin ihtişamına yönelik açıklamalarda bulunan Savaş, Türkiye’de böyle bir platonun daha önce kurulmadığına değindi.

Artık bunun bir dizi pilatosundan öte bir sanayi olduğu vurgusunu yapan ünlü oyuncu, atv’de yayınlanan Dizi TV’de şunları anlattı: Çok büyük bir prodüksiyon. Türkiye’de şu ana kadar böyle bir plato bu kadar sanayiye yaklaştıracak, sektörel anlamda bir set olduğunu plato olduğunu düşünmüyorum.Yatırım olarak da çok büyük bir maliyet var. ”

Oyuncuların konforu için de her şeyin düşünüldüğü ortaya çıktı. Tüm oyuncuların rahatı için ayrı birer konteynırlarının olduğunu söyleyen Rağıp Savaş, “Oyuncu konforu olarak da her şey çok iyi düşünülmüş. Her oyuncunun kendine ait bir konteynırı var. Müthiş bir orman içerisindeyiz. Denize çok yakın bir arazi, oradan gelen çok güzel bir hava. Tabii bunun dışında orman sahneleri çekiliyor bazen, onlarda da kamyonlarla, tırlarla atlarımız ya da gereken malzemeler taşınıyor. Oralarda da seyyar platolar kurulup, sahnelerimizi çekiyorlar” açıklamasında bulundu.

Kış günü yapılan çekimler için de ekibin her şeyi düşündüğünü ve oyuncuları da bu şekilde giydirdiklerini söyleyen Ragıp Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zaten en başta yapılan şey önce oyuncunun güvenliğini ve sağlığını sağlamak. Soğuk etkiliyor ama kayıt denildiğinde, iş başladığında inanın ne soğuk aklınıza geliyor ne de başka bir şey. Rolün içine girip kayıt başladığında her şey unutuluyor,ben en azından kendi adıma böyle söyleyebilirim.”

Kostümleri giymeye başlayıp aynaya baktığında Dündar Bey ile yüzleştiğini ifade eden oyuncu, bunun da kendisini çok etkilediğine değindi.

3,5-4 aya yakın at, kılıç, ok, beden eğitimleri yapıldığını, tüm oyuncuların da bu süreçten geçtiğini ifade eden Ragıp Savaş, oyunculardan boş zamanlarında da sete gelip, kostümlerini giyip obada dolaşarak ortamı hissetmelerinin istendiğini söyledi.

Videodan Ragıp Savaş’ın röportajını bulabilirsiniz.