Ana sayfa Dizi Haberleri Kuruluş Osman dizisi 3 sezondur yaptığını 4. sezonda yapamıyor!

Kuruluş Osman dizisi 3 sezondur yaptığını 4. sezonda yapamıyor!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – atv ekranında izleyicilerle buluşmaya devam eden Kuruluş Osman dizisi, dördüncü sezona 2 hafta önce başladı. 99. ve 100. bölümleri yayınlanan dizinin reytinglerde yine tüm izleyici kategorilerinde birincilikler elde etmesi gurur kaynağı oldu.

Ancak dizinin reytinglerine bakıldığı zaman Çarşamba akşamının zorlu rekabet ortamında geçen 3 sezonluk performansına göre daha düşük oranlar elde edebildiğini gözlemliyoruz. Önceki sezonlarda çift haneli oranlara ulaşan, sezonun en başarılı reytinglerini alabilen dizi olması nedeniyle, Kuruluş Osman’ın bir istikrar grafiği vardı.

Dördüncü sezonda ise bu istikrar grafiğinin birincilik noktasında devam etmesine rağmen, reyting sonuçlarının çift haneli oranları çok altında kaldığı gözlemleniyor. Bu durum da diziye olan ilginin geçen sezonlara nazaran, yeni dönemde azaldığına işaret ediyor.

Kuruluş Osman dizisi dördüncü sezon öncesinde yaşanan büyük değişim ve yenilik hareketi ile farklı bir atmosfere büründü. Yeni oyuncular, yeni dekorlar, hikaye içindeki birçok yeni gelişme ile Kuruluş Osman güçlendirildi.

Ancak diziye yapılan bu büyük katkılara ve harcanan emeklere, bütçeye nazaran reyting sonuçları çift haneli oranların bir hayli altında gerçekleşiyor ve diziye olan ilginin azaldığı gerçeği de gözler önünde duruyor.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait olan dizinin yönetmenliğini Ahmet Yılmaz üstleniyor. Başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba günleri ekrana gelirken, sosyal medyada da büyük bir etkileşim oluşturmayı başarıyor.