Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman dizisine damga vuran zehirlenme olayı!

Kuruluş Osman dizisine damga vuran zehirlenme olayı!

tarafından ker_def

Ekranların reyting rekortmeni dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranlarındaki 114. Bölümüyle reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. ‘Kuruluş Osman’da; Orhan Bey’in İsmihan Sultan’ın planıyla zehirlenmesi damga vurdu.

#TürkBoyunEğmez etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. Dizinin 114. bölümü tüm izleyici kategorilerinde en iyi reytinglerle birincilikler elde etti.

‘Kuruluş Osman’ın 114. Bölümünde; Osman Bey, Nayman’ın ordusuna karşılık Türk Beyler’ini kendi ardında savaşmaya çağırmak amacıyla Beyler’i tek tek ziyaret ederken Alpleriyle birlikte konakladıkları mağara da namaz kılıp zafer için Allah’a yakardılar. Nayman’a karşı savaşmakta kararlı olan Osman Bey, bütün obaları gazaya çağırdı. Fakat Beyler bu çağrıya sıcak bakmadı. ‘’Bu belayı kim üzerimize çektiyse o def edecek’’ diyerek Osman Bey’i yalnız bıraktılar.

İnegöl’ü İsmihan Sultan’dan habersiz alan Olof, İsmihan Sultan’ın tepkisiyle karşılaştı. Olof ve İsmihan Sultan arasındaki ittifak yara alırken İsmihan Sultan Nayman’a karşı önlem almak için planını devreye soktu. İsmihan Sultan ‘’Nayman’dan kurtarmazsak değil İnegöl’ü her şeyi kaybederiz.’’ diyerek beyleri ikna etmeye çalıştı.

Öte yandan İsmihan Sultan, yeni bir oyun kurarak Avcı Bey aracılığıyla Esma’ya bir zehir ulaştırdı. Avcı, Esma’dan zehri Alaeddin’in pusadına sürmesini isteyerek “Valide Sultan’ın da Bengi Hatun’un da haberi var… Eğer dediklerimi etmezsen… Bir daha kardeşini göremezsin” şekkinde tehdit etti. Kardeşiyle tehdit edilen Esma; otağa şerbet ikram etmek için girdiğinde Alaeddin’in pusadına zehri sürdü. Orhan Bey ve Alaeddin Beyler talim ederken, Alaeddin’in bir hamlesi sonucunda Orhan kolundan yaralandı.

Oğlu için endişelenen Malhun Hatun, Kumral Abdal’a haber verdi. Kumral Abdal, Orhan’ın tedavisine başladı ancak tedavi etkili olmadı. En başta yalnızca kolunu hissetmeyen Orhan, sonrasında tüm vücudunu hissetmemeye başladı. Orhan’ın yaralanmış olması Malhun Hatun’da şüphe uyandırdı ve bu yaşananların arkasında Bengi Hatun olduğunu düşünerek o’nun boğazına hançerini dayadı.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek.