Ana sayfa Dizi Analiz Kuruluş Osman yine nefesleri kesti, yine büyük başarı geldi!

Kuruluş Osman yine nefesleri kesti, yine büyük başarı geldi!

tarafından ker_def

Ekranların en çok izlenen dizisi ‘Kuruluş Osman’, atv ekranındaki 105’inci ’bölümüyle nefesleri keserken reytinglerin ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. ‘Kuruluş Osman’ın finalinde Osman Bey’in, Selçuklu Sultanı Valide İsmihan Sultan’a “Burada bey de benim devlet de benim” restini çekmesi geceye damgasını vurdu.

#SevdamızVatan etiketiyle sosyal medyada Türkiye gündeminde yer alan ‘Kuruluş Osman’, reytinglerde de açık ara en çok izlenen yapım oldu. Tüm izleyici gruplarında birincilikler elde eden dizi, çift haneli reytinglere doğru da önemli bir adım atmış oldu.

‘Kuruluş Osman’ın 105’inci bölümünde; Osman Bey, kurduğu divanda Marmaracık Hisarı’nın hakimiyetini Öktem Bey’e verdiğini açıklarken Bayındır Bey’i ise altınlarla ödüllendirdi ve bir pusat hediye etti. Osman Bey’in Marmaracık Hisarı’nı Öktem Bey’e vermesi Turgut Bey’i hayal kırıklığına uğrattı. Osman Bey, Marmaracık Fethi’ni kutlamak için Hisar’da toy düzenlerken Olof, Bayındır Bey’i kendi yanına çekerek Osman Bey’e karşı ittifak yaptı.

Bayındır Bey, Selçuklu Sultanı Valide İsmihan Sultan’a mektup yazarak Osman Bey’in her geçen gün sınırlarını genişlettiğini ve fetih üstüne fetihler gerçekleştirdiğini kışkırttı. Bu mektup, İsmihan Sultan’ı Osman Bey’in önüne engeller koymak için harekete geçirirken İsmihan Sultan’ın askerleriyle Yenişehir’e geldi.

İsmihan Sultan’ın divana gelişi konakta huzursuzluğa neden olurken İsmihan Sultan’ın, Osman Bey’e karşı ilk hamlesi Kantakuzenos’u serbest bırakmak oldu. İsmihan Sultan’ın hamlesine Osman Bey, “Burada Bey de benim devlet de! Sakın! Bir daha benim olana el uzatmayasın İsmihan Hatun!” sözleriyle karşılık verdi.

Osman Bey’in restiyle öfkelenen İsmihan Sultan, Osman Bey’den kararına uymasını isteyerek aksi takdirde yönetiminde ki beylikleri kendisinden alınacağını söyledi. Osman Bey, “Sana el uzatmayacaksın derim! Benim obama göz dikersin! Hatun! O uzanan eli keser, o dikilen gözü oyarım! Herkes haddini bilecek! Bilmeyene bildiririm! Burada bey de benim devlet de benim” diyerek son sözü söyledi.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Ahmet Yılmaz’ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit’in üstlendiği dizi, atv ekranında çarşamba akşamlarına damga vurmaya devam edecek. İşte 106. bölümden ilk fragman: