Ana sayfa Dizi Haberleri Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin yayından kalmasında en büyük suçlu kim?

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin yayından kalmasında en büyük suçlu kim?

tarafından ker_def

Kanal D ekranlarında büyük bir beklenti yaratılan dizi hem ünlü kadrosu hem de Sultan Mehmed Han’ın İstanbul’u fethini anlatacağı için büyük önem taşıyan bir projeydi.

Ancak hesap hatası yapan yapımcı ve kanal, dizinin sonunu hazırladılar.

Yapılan hesap hatalarının alt metninde neler var?

Milliyet Cadde yazarlarından Sinan Biçici, Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisiyle ilgili bir değerlendirme yazısı kaleme aldı ve yapılan yanlışlara dikkat çekti:

‘Fatih’in finali ne anlama geliyor?

‘Mehmed: Bir Cihan Fatihi’ dizisinin altıncı bölümde yayından kalkması sektör için üzücü. Bu sezonun en bomba dizisi olmaya adaydı ama olmadı. Daha önce de yazmıştım, en çok korktuğum sektörün panikle yanlış sonuçlar çıkarması. Sakince düşünüp doğru dersler çıkarmak lazım.

‘Dönem dizisi artık tutmaz’ deyip kaçmamalı mesela. Star oyuncu, güçlendirir ama reyting garantisi değildir. Tam olarak hazır olmadan yayına girmemelidir. Bütçeye, dekora ve prodüksiyona değil, öncelikle senaryoya güvenmelidir. Bir de çok büyük beklenti yaratmamalıdır. Temkinli olmakta yarar var.

Tarihin en önemli hükümdarını anlatmak önemli ama sıradan birini anlatıyormuş gibi güçlü hikayeniz olmalı. Böyle simge isimleri anlatmak dezavantajlıdır da…

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin yayından kalmasında en büyük suçlu kim? 7

MEHMED BİR CİHAN FATİHİ TÜM BÖLÜM VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Çünkü gerçek bile olsa her istediğinizi gösteremezsiniz, istediğiniz gibi hikaye kuramazsınız, hep denge gözetmek zorundasınızdır. Örneğin, fetih dönemini Delibaş ya da Kara Murat gibi bir karakterin üzerinden anlatsanız eliniz çok daha rahat ve özgür olur. Derdim eleştirmek değil, doğru dersleri çıkarmaya çalışmak. Şimdi konuşmak kolay tabii. Arkasında büyük bir emek var dizinin. Herkesin emeğine sağlık.