Ana sayfa Dizi Haberleri Melikşah, Ertuğrul, Osman, Fatih, Süleyman derken, işte Yavuz Sultan Selim dizisi!

Melikşah, Ertuğrul, Osman, Fatih, Süleyman derken, işte Yavuz Sultan Selim dizisi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Son yıllarda tarihi dizilere verilen önem daha da arttı. Kanuni Sultan Süleyman’ın hayatının anlatıldığı ve tüm dünyada olay yaratan Muhteşem Yüzyıl dizisi ile başlayan süreç, Diriliş Ertuğrul’un başarısının ardından devam projesi olarak Kuruluş Osman ile git gide derinleştirildi.

Bu sezon TRT1 bu duruma bir de Büyük Selçuklu Devleti’ni dolayısı ile Sultan Alparslan ve Sultan Melikşah’ın hikayelerini bütünleştiren Uyanış Büyük Selçuklu dizisini ekrana getirdi. Tarihi yapımlar büyük de ilgi görüyor.

Netflix’te 6 bölümlük İstanbul’un fethedilmesini içeren Fatih Sultan Mehmed’in hikayesini de bu seriye katarsak, son dönemde dönem dizileri konusunda önemli adımlar atıldı. Şimdi bu adımlara bir yenisi daha ekleniyor. Yeni bir dijital dizi projesi ve yine Osmanlı…

Yavuz isimli dizi projesi için hazırlıklar yapılıyor. Gazeteci Birsen Altuntaş’ın verdiği kulis bilgisine göre dizi için Acun Ilıcalı’nın yeni platformu Exxen ile görüşmeler yapılıyor.

Melikşah, Ertuğrul, Osman, Fatih, Süleyman derken, işte Yavuz Sultan Selim dizisi! 8

Muhteşem Yüzyıl dizisinin platosunun restore edilerek kullanılacağı da ortaya çıktı. Yavuz Sultan Selim’i canlandıracak isim ise Cengiz Coşkun olacak. Dizide Yavuz’un eşi Hafsa Hatun karakterini ise Hazal Filiz Küçükköse canlandıracak.

Melikşah, Ertuğrul, Osman, Fatih, Süleyman derken, işte Yavuz Sultan Selim dizisi! 9

Yavuz dizisinin yönetmenliği de Bilal Kalyoncu yapacak ve çekimlerin da Kasım sonunda başlaması bekleniyor.