Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Merve Boluğur Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Merve Boluğur Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Merve Boluğur, 16 Eylül 1987 tarihinde İstanbul’da doğmuştur. Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Adı: Merve Boluğur
Doğum Tarihi: 16 Eylül 1987
Doğum Yeri: İstanbul
Boyu: 1.67 m.
Kilosu:  54 kilo
Burcu: Başak
Göz Rengi: Ela
Kardeşleri: Bir erkek kardeşi var.
Instagram: https://www.instagram.com/mervebolugur/

Merve Boluğur Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Annesi Yugoslav göçmeni, ev hanımı. Babası İzmirli, emekli. Eskiden bir ayakkabı mağazası vardı. Bir erkek kardeşi var. “Çocukluğum tek kelimeyle harikaydı. El bebek, gül bebek büyütüldüm. Annemle babamın, sevgi ve saygı dolu uzun süreli evlilikleri bana güzel bir örnek oluyor.”

Çocukluk yılları: Küçükken çok sessiz, sakin, içine kapanık bir çocuktu. Ne çok başarılı bir öğrenci ne de çok güzel bir kızdı. Ön planda değildi. Kendi halinde takılan biriydi. Aynanın karşısına geçip şarkı söylemeyi çok severdi. “Halamın eski bir gardırobu vardı, çok hoşuma giderdi. İçinde gecelikler, tuvaletler olurdu. Onları giyip, iki aynalı tuvalet masasının önüne geçer, aynanın iki kanadını yaklaştırıp, iki taraftan kendime bakardım. Sonra da parfüm şişesini elime alıp şarkı söylerdim. Oyuncak bebeklerle oynamak tarifsiz bir mutluluktu benim için. Babamın elimden tutup beni parka götürmesi ve bana küçük yaşlarda okuma alışkanlığını aşılaması, eve her gün bir masal kitabı alarak gelmesi çocukluğumun en güzel anılarından. İnsan bazen ‘Hiç büyümesem keşke!’ diyor. O anları yeniden yaşamak güzel olurdu. Ama önemli olan içindeki çocuğu kaybetmemek.”

Eğitim hayatı: Nisantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü’nde oyunculuk eğitimi aldı.

Hayatının dönüm noktası: Lise yeni bitmişti. Ajansı olan bir arkadaşının onu ajansa çağırması ile hayatının akışı değişti. “O gün kaderim değişti, ‘Keloğlan Kara Prense Karşı’ filminde küçük bir rol aldım. Galada kendimi beyazperdede gördükten sonra, ‘Bu benim mesleğim olmalı’ dedim. MGSM’de eğitim almaya başladım, ardından ‘Acemi Cadı’ ve ‘Küçük Sırlar’ geldi.”

Oyunculuğa ilk adım: Oyunculuğa, 2006 yılında ‘Keloğlan Karaprense Karşı’ filminde rol alarak başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Acemi Cadı’ dizisinde canlandırdığı ‘Ayşegül’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişisel gelişim: “Bu zamana kadar hiç boş durmadı, hep kendini geliştirdi. “Örneğin; motora binmeyi öğrendim, şan dersleri aldım, şarkı söylemeyi çok seviyorum, resimler yaptım. Bunları halen de yapıyorum. Kendime ait bir dünyam var.”

Kişilik özellikleri: Hassas, kırılgan, duygusal, sempatik, sıcakkanlı. “Genelde sakinimdir. İnsanlarla ilişkilerimde uyumlu olmaya çalışırım. Ancak fevri bir tarafımda vardır. Üzerime çok gidilirse kendimi tutamadığım anlar olur. Ama bu sinir anı çok nadir yaşanır.”

Düşünce yapısı: Önceliği her zaman ‘sağlıklı’ olması güzellik ikinci planda. Ancak mesleği gereği iyi görünmeye, bakımlı olmaya gayret ediyor. “Gereken özeni gösteriyorum. Çok güzel olduğumu düşünmüyorum. Ama sanırım yüzüne bakılacak bir kızım. Ben bu konuda yorum yapmayayım, insanlar nasıl görüyorsa öyledir. Sorunlarımı paylaşarak değil de, kendi içimde yaşayarak çözümlemeyi seven biriyim. Çok fazla paylaşmayı sevmiyorum.”

Sette nasıl birisi? İyi bir müzik dinleyicisi. Müzik, sette de sık sık başvurduğu terapi yöntemi. “Sabah kalktığımda, sete giderken moduma göre müzik dinlemeyi seviyorum. Her anıma göre ritim tutmak hoşuma gidiyor.”

Mutluluk kaynağı: Her sabah uyandığında farklı bir Merve görmek onu yaşama karşı motive ediyor. “Evimde birbirinden farklı peruklarım var. Yeniliğe ve değişime her zaman açığım. Bunun birçok örneğini yurt dışında da görüyoruz zaten. İnsanları şaşırtmak hoşuma gidiyor. Mesleki olarak yeni bir projeye başladığımda o karaktere uygun imaj çalışması yapmak beni mutlu ediyor. Özümde esmer olduğum ve siyah saç çok yakıştığı için soluğu siyah boyada alıyorum.”

İlk sinema filmi: Tayfun Güneyer/ Keloğlan Karaprense Karşı

Merve Boluğur Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Aşka bakışı: “Hani ilk aşkın masumluğu, acemiliği ve acı çekmemiş hali vardır ya, o çok saf bir andır. İşte ben o hali çok seviyorum. En güzel aşk, o küçük yaşlarda olur.”

Hayata bakışı: Duygusal, ancak bu tarafını çok göstermekten hoşlanmıyor.  İçinde yaşamayı seviyor. Sorunlarını paylaşarak değil de, kendi kendine yaşayarak çözümlemeyi tercih ediyor. “Bir hayat yaşıyorum ve ne zaman biteceğini bilmiyorum. ‘Çözümlenmeyecek gibi bir sorun değilse, neden bu kadar üstünde durayım?’ mantığında yaşıyorum. Bu yüzden de yaşadığım bir takım şeyleri galiba kolay atlatıyorum. Beni her zaman destekleyen bir ailem vardı. Çok şükür, ağır ve zor günler geçirmedim. Kötü dönemlerim olmuştur ama bu hiçbir zaman atlatamayacağım ya da pes ettiğim durumlar olmadı. Her zaman ileriye bakan bir insanım. Hayatta ölüm dışında her şeyin bir çözümü vardır. Öyle bakmayı öğrendiğim için, çok fazla üstünde durmuyorum. Dursam da kendi içimde çözüp ileriye bakıyorum. Mesela artık gerçekten ne istemediğimi çok iyi biliyorum. Önceliklerim çok net. Artık kendi sınırlarım içinde mutluluk odaklı bir yaşam tercih ediyorum.”

İş hayatına bakışı:  Oyunculuk hayatındaki en büyük tutkusu. Sevdiği işi yapmak ona yaşadığını hissettiriyor. “Küçük yaşlardan beri çalışıyorum. Sürekli çalıştım, erken büyüdüm sayılır. Küçükken babama ‘Ben çalışacağım ve kendi ayaklarımın üzerinde duracağım’ derdim. Ne mutlu ki sevdiğim işi yapıyorum. Şöhret hiçbir zaman hayatımı kısıtlamamı gerektirmedi.  Modumun düşük ya da canımın sıkkın olduğu zamanlarda, kalabalık içerisine gireceksem gözlüğümü takıp dikkat çekmeden yoluma devam ediyorum. Aslında normalde Merve ne yapıyorsa yine öyle davranıyorum.”

Kariyer planı: Her yeni projede kendini daha çok geliştirmeye özen gösteriyor. Hedefi, her zaman iyi projelerde olmaya çalışmak ve kariyeri için daha iyisini yapmak oldu. “Hep istediğim karakterlerle seyircinin karşısına çıktım. Öncelikle rol seçimimi ona göre yapmaya özen gösteriyorum. Karakter oyuncusu olmak istiyorum ve bu yüzden hep farklı karakterleri canlandırmaya çalışıyorum. Oyunculuk anlamında kendimi sürekli geliştirmeye özen gösteriyorum. Bir önceki dizide ağladıysam bir sonrakinde de aynı şekilde ağlamamaya dikkat ediyorum.”

Doğa ile ilişkisi: Sonbahar en sevdiği mevsim. Yağmur ve hüzünlü hava onu çekiyor. Doğada olmayı ve doğada spor yapmayı çok seviyor. Favorileri ise wakeboard ve snowboard. “Tekne ile açılıp su sporları yapmak en büyük tutkum. Yağmurlu havada çıkıp yürüyüş yapmayı seviyorum. Bana başka bir yerdeymişim gibi hissettiriyor.”

Formunu nasıl koruyor? Spor bir yaşam biçimi. Yapmayınca kendini çok kötü hissediyor. En mutlu olduğu anlarda yürüyüş yapmak onu hafifletiyor. Haftanın dört günü pilates yapıyor. “Hayatımda hiç diyet yapmadım. Çabuk kilo alan biri değilim. Ama genel olarak sebze ağırlıklı besleniyorum. Kısıra ve patates kızartmasına hayır diyemiyorum. Sütlü tatlılarla aram iyi. Az ekmek yiyorum. Ama ciğerin kokusuna bile tahammül edemiyorum. Kahvaltıya çok önem veriyorum.”

Hangi filmden etkilendi? ‘The Notebook’ filmini defalarca izleyebilir. Dizilerden ise ‘Game of Thrones’ hastası ve ‘Narcos’u seviyor.

Gitmekten bıkmayacağı şehir? Paris

Merve Boluğur Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Modunu bir anda yükselten şarkı? Mıchael Jackson / Smooth Crımınal

Yıllardır vazgeçemediği parfüm? Maıson Francıs Kurkdjıan

Ne tür kitap okur? Kişisel gelişim ve biyografileri seviyor. Tasavvufla ilgili kitaplar da okuyor. “Hayattaki amacımı, neden burada olduğumu, nasıl daha iyi ve merhametli olabileceğimi sorguluyorum. Güzel bir yazı günümü değiştirebiliyor.”

TELEVİZYON DİZİLERİ   

2006/2007 -Acemi Cadı /Ayşegül

2007-Aşk Yeniden/Eylül

2009 -Kül ve Ateş /Hayal İsfendiyar

2010/2011 -Küçük Sırlar/ Ayşegül Yalçın

2011/2013 -Kuzey Güney /Zeynep Çiçek

2013/2014 -Muhteşem Yüzyıl / Nurbanu Sultan

2017 -İçimdeki Fırtına /Ezgi Kara Bademli

SİNEMA FİLMLERİ

2006 -Keloğlan Karaprense Karşı /Birgül

2007-Gomeda /    Aysen

2008 -Hoşçakal Güzin /Bahar (TV Filmi)

ÖDÜLLERİ

2010 -Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri 2010 Yılının Umut Vadeden Kadın Oyuncusu

2011 -TelevizyonDizisi.com /Yılın En İyi Yardımcı Kadın Oyuncusu

2017 -İstanbul Moda Rehberi Ödülleri/Yılın En Tarz Kadın Oyuncusu

2017 -İstanbul Kültür Üniversitesi Kariyer Onursal Ödülleri /Yılın En Tarz Oyuncusu