Ana sayfa Dizi Haberleri Mevlana dizisinde her şey hazır ama büyük bir eksiklik var!

Mevlana dizisinde her şey hazır ama büyük bir eksiklik var!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT yeni sezonda büyük bir atak gerçekleştirdi. Üst üste farklı dizilerle 2020-2021 sezonunu bir dizi şölenine çevirmeyi hedefleyen TRT1, yüksek bütçeli yapımların yanı sıra, tarihi dizileri daha çok öne çıkarmaya başladı.

Diriliş Ertuğrul ve Payitaht Abdülhamid dizilerinin ardından, bu sezon yeni tarihi yapımlar peş peşe geliyor… Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin çekimleri yapılıyor ve fragman çok beğenildi. Barbaros dizisi için Engin Altan Düzyatan ile anlaşma sağlandı ve dev bütçeli bir yapım geliyor.

TRT1’de yeni proje ise Mevlana dizisi olacak. Konya’da çekimleri gerçekleştirilecek olan dizi için de titiz bir hazırlık süreci yaşanıyor…

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulis bilgisine göre Kale Film tarafından hazırlanmakta olan dizinin yönetmen koltuğunda Yağız Alp Akaydın oturacak.

Cast direktörlüğünü Harika Uygur’un üstlendiği, sanat yönetmenliğini Soydan Kuş’u yapmakta olduğu dizi için oyuncu arayışları sürüyor. Henüz tek eksik başrol oyuncularının belirlenmemiş olması.

Dizinin kadrosu oluşturuldaktan sonra çekimlerin Konya’da başlaması bekleniyor.