Ana sayfa Dizi Haberleri Mezarlık ve Kuş Uçuşu dizilerine Birce Akalay’ın çok yakışmasının arkasındaki sır!

Mezarlık ve Kuş Uçuşu dizilerine Birce Akalay’ın çok yakışmasının arkasındaki sır!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz- Son yılların etkili kadın oyuncularından olan Birce Akalay, Yer Gök Aşk dizisi ile birlikte milyonların gönlüne giren bir isim oldu. Siyah Beyaz Aşk projesi de bu noktada oyuncunun hayranlarının unutamadığı işlerden birisiydi. Son dönemde ise Mezarlık ve Kuş Uçuşu dizileri ile Netflix’te de çok etkili bir çıkış sergileyen Birce Akalay, her iki yapımda da güçlü kadın karakterleri ile karşımıza çıktı.

Ünlü oyuncunun rollerine bu kadar çok yakışmasının sadece oyunculuk yetenekleri ile bir ilgisi yok. Çünkü hem Lale karakteri hem de Önem karakteri, ünlü oyuncunun karakterinden de birçok iz taşıyor. Bu da yapımcıların başrol seçiminde ne kadar isabetli bir karar verdiğini de gösteriyor.

Mezarlık ve Kuş Uçuşu dizilerine Birce Akalay'ın çok yakışmasının arkasındaki sır! 8

Birce Akalay, her iki dizideki karakterin kendisinden izler taşımasından da gurur duyuyor… Hürriyet gazetesindeki röportajda bu detaya özellikle dikkat çeken oyuncunun sözleri aslında her iki dizinin çok başarılı olmasının altındaki sırrı da ortaya çıkarmış oldu.

Birce Akalay şöyle konuştu: “İkisi de çok fazla benden notalar barındırıyor. Bazen mesleki, bazen karakteristik özellik olarak bana o kadar çok benzeyen yanları var ki… Bunu gururla söyleyebiliyorum, güçlü ve dayanıklı bir kadınım. Her şeyden önce ailem tarafından böyle yetiştirildim.”

Yetiştirilme tarzı nedeniyle hem Lale hem de Önem karakterlerini kendi içinden gelen hissiyatı yansıtarak ve gerçekçiliğini de kendisine benzeyen özellikler nedeniyle üst noktaya taşıyarak yansıtan bir performans görüyoruz.

Birce Akalay, kendisinde var olan bazı özellikleri barındıran hem Lale hem de Önem karakterleri ile birlikte aslında kendisi için de çok özel bir süreç yaşamış oldu. Hayatındaki dönüm noktalarından birisi olan bu iki dizinin oyuncunun kariyerinde farklı bir yeri olacak.

Mezarlık ve Kuş Uçuşu dizilerine Birce Akalay'ın çok yakışmasının arkasındaki sır! 9

Birce Akalay diyor ki, “Kendimden çok fazla şey katabildiğim bu roller benim için çok özel oldu. Güçlü ve direnişte kalabilmek için gösterdikleri çaba, yollarına çıkan engelleri aşma yöntemleri ve iyi insan oluşları beni çok etkiledi.”

Birce Akalay’ın bu sözleri oldukça anlamlı. Küçük yaşlarında bale eğitimi alan ama yaşadığı sakatlık ile bırakmak zorunda kalan oyuncu, tiyatroya devam ederek aslında sahnede kalma isteğini de ortaya koymuştu.

Dizilerin de yıldızlarından birisi olan Birce Akalay, hem Lale hem de Önem karakterlerinin yerinde olsa onların yaptıklarının aynısını yapacağını da söylüyor. Aslında bu sözleriyle de sadece karakteristik olarak değil, ruhsal ve zihinsel yönden de bu iki dizi karakteri ile örtüşen bir yapısı olduğunu ifade ediyor.

İki kadın karakterinde hayranlarının gururla izlediği Birce Akalay, “Bu iki kadın karakterle gurur duyuyorum” diyerek de kendisi için Kuş Uçuşu ve Mezarlık dizilerinin manevi anlamının derin olduğunu da belirtmiş oluyor.