Ana sayfa Kadın Haberleri Müge Anlı yine kendine yakışanı yaptı!

Müge Anlı yine kendine yakışanı yaptı!

tarafından ker_def

Müge Anlı Sevgi İzi’yle bir ilke daha imza attı

Yıllardır programında kayıp kişilerin bulunması için öncülük eden ve bugüne kadar 1452 kaybın yakınlarıyla buluşmasını sağlayan Müge Anlı, yaşadığı deneyimlerden yola çıkarak bu sorunun çözülebilmesi için

MÜGE ANLI’DAN SEVGİ İZİ PROJESİ
“Sevgi İzi”, zihinsel engelli, Alzheimer ve benzeri rahatsızlıkları bulunan ve kaybolma ihtimalleri yüksek olan kişilere daha çabuk ulaşılmasını sağlayan bir proje. Projeye göre, kaybolma ihtimali yüksek olan kişilerin koluna “Sevgi İzi”ni belirten bir rakam işleniyor. Bu rakamla “www.benibuldular.com”a kayıt yaptırılıyor. Kişi kaybolduğunda koldaki bu Sevgi İzi’ni görenlerin “www.benibuldular.com “a bildirmeleri halinde kişinin, yakınlarına hemen ulaşılması sağlanıyor.

Kayıp sorununu çözmeye karar veren Müge Anlı’nın, öncülük ettiği “www.benibuldular.com” sitesi, bugün yayın hayatına başladı. Türkçe ve İngilizce hazırlanan site, uluslararası boyutlara taşınma hedefinde.

Bugün duyurusu yapılan ve aktif hale gelen siteyi, yayın sonunda alınan verilere göre 33 Bin 56 kişi ziyaret etti ve 862 kişi de “Sevgi İzi” yaptırmak için siteye başvuruda bulundu. “Sadece engelli kişiler değil, her insan değişik nedenlerle kaybolabilir, yanında kimliğini belirten bir belge bulunmayabilir” diyen Müge Anlı, bugün canlı yayında projeye destek olmak için koluna “Sevgi İzi” yaptırdı.