Ana sayfa Güncel Haberler National Geographic ve The North Face’ten Benzersiz Bir Sanal Gerçeklik Deneyimi

National Geographic ve The North Face’ten Benzersiz Bir Sanal Gerçeklik Deneyimi

tarafından ker_def

National Geographic ve The North Face, ünlü dağcı Alex Honnold’un Yosemite Ulusal Parkı’ndaki El Capitan kayasına gerçekleştirdiği, BAFTA ve Oscar Ödüllü “Free Solo” belgeseline konu olan efsanevi tırmanışını, şehrin spor festivali Sweat Fest katılımcılarına 360°sanal gerçeklikle deneyimletti.

Dünyanın en ünlü dağcılarından Alex Honnold’un Yosemite Ulusal Parkı’ndaki El Capitan kayasına tırmanışından ilham alan The North Faceve National Geographic, şehrin spor festivali Sweat Fest’te ziyaretçilere 360°sanal gerçeklik (VR) ile tırmanış heyecanını yaşattı. Sporseverler, Honnold’un emniyet kemeri kullanmadan gerçekleştirdiği ve hem vücudun hem de inancın sınırlarını zorlayan tırmanışını, VR gözlüğü kullanarak tüm gerçekliğiyle eşsiz bir şekilde deneyimleme fırsatı buldu.

SWEATers App ev sahipliğinde düzenlenen ve iki gün süren festival boyunca yoğun ilgi gören stantta katılımcılar, üç boyutlu dağa tırmanarak belgesel afişi gibi göründükleri fotoğraflarıyla Free Solo’nun yıldızı gibi hissetme şansı yakaladılar.

Spor ve eğlence ile iç içe geçen ve Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşen festivalde koşu, fitness, dans, boks, cycling, yoga, mind & body, duvar tırmanışı gibi etkinliklerle sporcu sağlığı, sağlıklı yeme-içme noktaları, spor mağazaları, uzmanlarla söyleşiler ve konserler yer aldı.

İnancın Sınırlarını Zorlayan Bir Hikaye

Yönetmen koltuğunda aynı zamanda The North Face atleti olan fotoğrafçı ve dağcı Jimmy Chin’in yönetmenliğinde çekilen “Free Solo”, Alex Honnold’un 1 kilometre uzunluğundaki El Capitan’a gerçekleştirdiği tehlikeli tırmanışı ekrana taşıyordu. Vücudunun sınırlarını zorlayan ve imkansızı başaran dağcı Alex Honnold’ın sıra dışı hikayesini konu alan National Geographic’in nefes kesici yapımı bu yıl hem BAFTA hem de Akademi Ödülleri’nde “En İyi Belgesel” ödülüne layık görülmüştü.

Ödüllü yönetmenlerden nefes kesen belgeselleri, dünyaca ünlü oyuncuların rol aldığı kaliteli yapımları ve ses getiren lokal prodüksiyonları Türk izleyicisi ile buluşturan National Geographic kanalını Digiturk, D-Smart, KabloTV ve Tivibu platformlarından izleyebilirsiniz.