Ana sayfa TV Programları Necla Hanım, mutfak teftişine çıktı… Zuhal Topal’la Sofrada 129. Bölüm

Necla Hanım, mutfak teftişine çıktı… Zuhal Topal’la Sofrada 129. Bölüm

tarafından ker_def

Fox TV’de hafta içi her gün yayınlanan Zuhal Topal’la programının 129. bölümünde tacıyla konuşulan kayınvalide Şükriye Hanım ve gelini Rukiye Hanım’ın evine konuk olundu.
Yeni bölümde kayınvalidelerin mutfağa girmek istemesiyle evde gerginlik yaşandı.

Bir gün önce Serpil hanımın evinde kendisine tabure verilmesine çok sinirlenen ve başındaki tacıyla tabureye oturamayacağını söyleyen Şükriye Hanım’ın bu kez masa takımında sandalye yerine pufa oturmak zorunda kalan Serpil Hanım, durumu fena halde eleştirdi…

Tacıyla kraliçeliğini haftanın ilk gününden ilan eden Şükriye Hanım, espri konusu olmaya kendi gününde de devam etti.

“Benim bir ayrıcalığım vardı, onlar da taç taksın onlar da itiraz etsinler. Benim tacım olduğu için itiraz hakkım var, onların yok!” diyen Şükriye Hanım’ın ilginç halleri, kimi zaman tartışmaya dönüşse de komik anlar da ortaya çıktı!

SEN MİSİN KRALİÇELİĞİNİ İLAN EDEN!

Şükriye Hanım’ın kraliçeliğini kabul etmeyen Serpil Hanım, pufa oturtulmasına itiraz etmeyi sürdürdü.

Ancak Şükriye Hanım, “Burası bir dostumuzun evi. Bunun takımı bu. Sende de taç olsaydı ben sana onu getirtir oturturdum. Sonuçta sizi yere oturtmadık seni. Hoşgörün” diyerek eleştiriye yanıt verdi.

Satı Hanım da kraliçeliğini ilan eden kayınvalideyi eleştirirken, evde kırmızı halı olmadığını, kraliçeye yakışmadığını söyleyerek alaya aldı durumu.

Zuhal Topal da espriye katılarak “Altın varaklar falan bekliyordunuz galiba” yorumunu yaptı.

Kayınvalideler, Şükriye Hanım’ın kraliçeliğini ilan edip büyük beklentiye soktuğunu belirtip “Bence o tacı indirin kafanızdan. Taçlık bir masa yok, kraliçelik bir masa yok, kraliçeye yakışan bir masa değildi!” eleştirisini yaptılar.

Rukiye gelinin menüsü şöyle:
Zeytinyağlı barbunya pilaki
Havuç tarator
Tavuk salatası
Ispanaklı börek ve patates kroket
Güveç kapama
Şehriyeli pilav
Mevsim salata
Muhallebili çilekli kadayıf

Yemeklere yorumlar nasıl oldu?
Çorba yerine barbunya pilaki, tavuk salatası ve havuç tarator sunan gelin Rukiye hanımın yemekleri eleştiri aldı. Barbunyanın ezildiğini söyleyen kayınvalideler, yemekleri tuzsuz bulup tarator ve salatanın lezzetini de pek beğenmediklerini belirttiler.

Ispanaklı börek ve patates kroket de eleştiri aldı. Kroketi cıvık bulan kayınvalideler, baharatın da fazla kaçtığını belirttiler. Börek ise tuzsuz bulundu.

Mutfakta şanssızlık yaşayan ve güveçten eli yanan gelin servisi geciktirince Zuhal Topal, kayınvalide Şükriye Hanım ve Serpil Hanım mutfağa gitti. Ancak güveci sote gibi bulan kayınvalideler, pilavı da lapa buldular.

Güveç kapama çok acı olarak değerlendirildi. Hem tuzsuz, hem de fazla baharatlı bulundu.

Tatlının servisi de gecikti, gelin büyük şanssızlığı nedeniyle masada eleştiri aldı. Sunumu zahmetli olan tatlı nedeniyle yaşanan gecikme, masada uzun süre tartışıldı. Tatlı genel olarak beğenildi.

Kayınvalidelerin puanları nasıl oldu?
Şengül Hanım 5

Satı Hanım 3

Serpil Hanım 5

Necla Hanım 4

Zuhal Topal ise 6 puan verdi…