Ana sayfa Dizi Haberleri Nefes Nefese dizisi Eylül ayında final yaparsa şaşırmayın!

Nefes Nefese dizisi Eylül ayında final yaparsa şaşırmayın!

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Analiz

Haberin başlığı Nefes Nefese dizisi hayranları için bir hayli sert olabilir…

Ancak dizideki bazı sorunları görmezden gelmemek lazım…

Zira Star TV, Nefes Nefese dizisinden Sen Anlat Karadeniz ve Diriliş Ertuğrul gibi başarılarını kanıtlamış dizilerle rekabet bekliyor.

Ağustos ayında diğer rakiplerinden önce yayın hayatına başlayan Nefes Nefese, daha yayınlanan 3 bölümüyle beğeni topladı. 4. bölümü bayramdan sonraki 29 Ağustos Çarşamba günü izleyeceğiz. Bayram tatili sırasında da dizinin yayınlanan 3 bölümünün tekrarı ekranda olacak.

Dizinin 4. bölüm fragmanını haberimizin devamında izleyebilirsiniz.

Sosyal medyadaki diziyle ilgili tepkilerin çoğu olumlu. Hem oyuncular hem de dizinin gidişatından izleyicinin memnun olduğu anlaşılıyor.

Melisa Şenolsun, sosyal medyada dizideki performansı ile çok konuşulanlar arasına girmeyi başardı. Şükrü Özyıldız da takdir üzerine takdir alıyor. Uğur Yücel’i zaten söylemeye gerek yok.

Yani oyunculuk konusunda bir sorun yok.

SENARYO SORUNLARINA DİKKAT

Nefes Nefese dizisi Eylül ayında final yaparsa şaşırmayın! 7

Ancak dipten dibe gelen bir sorun var ki, bu noktaya dikkat edilmez ise dizinin Eylül ayında rakiplerinin gelmesiyle büyük çöküş yaşaması ihtimali yüksek.

Bu sorunun kaynağında senaryo yatıyor. bibaksana.com.tr sitesindeki analizde bu soruna yönelik oldukça dikkat çekici ifadeler var:

“Nefes Nefese ; Suriye ayağı olan, teröristli, MİT’li, kaçakçılık hikayesinin anlatıldığı, yüksek tempolu ve sert bir iş olarak yola çıktı. Peki sonra ne oldu? Devreye bundan yirmi yıl öncesinin dizi matematiği ile düşünen bazı karar mercileri girdi. Sonra “yok böyle olmaz, biz işimizi garantiye alalım, içinde her şeyden biraz olsun” mantığıyla, bir tutam Yeni Gelin, bir tutam Asmalı Konak hikayesini içene koyalım dediler. Ve kantarın topuzunu kaçırdılar. Tam saymadım ama konakta diyaloglu, ana karaktere yakın cast sayısı yaklaşık on iki civarlarında.
Şimdi sen daha ilk üç bölümde; ana erkek ve ana kadın karakterin için harcayacağının zamanı, bu castlara harcarsan, PAT-LAR-SIN! Zira seyirci daima ana kadın ve ana erkek karakteri takip eder. Takip etmesi için de, izleyicinin onlarla özdeşleşmesi gerekir.”

Evet analizden de anlaşıldığı üzere dizinin başladığı noktadan uzaklaşmakta olduğuna birçok izleyici de şahittir.

Olayların nasıl gelişeceği bilinmez ama diziyi ayakta tutan senaryo gerçeklerinden çıkılır ise Eylül ayı içinde ciddi bir düşüş ile karşılaşılabilir. Star TV’nin Diriliş Ertuğrul ve Sen Anlat Karadeniz ile rekabet edemeyeceği imajını alması durumunda bu Nefes Nefese’nin sonunu getirebilir.

SOSYAL MEDYA YANSIMALARI OLUMLU

Dizinin sosyal medyada çok ciddi bir takipçi kitlesi var. Sadece Türkiye’den değil farklı ülkelerden de diziyle ilgili paylaşım yapan kullanıcılar gözlemleniyor.

Diziyi daha geniş kitlelere yaymak için sosyal medyadan bir kampanyanın da yürütüldüğünü gözlemliyoruz. Ayrıca dizinin sahnelerinden eğlenceli paylaşımlar da yapılıyor.

4.BÖLÜM FRAGMANI YAYINLANDI

3. VE SON BÖLÜMDE NELER YAŞANDI?

Rüya’ya karşılık babasını kurtarmak için anlaşan Yusuf’u evde kötü bir sürpriz beklemektedir: Rüya onu hapsettiği odanın kapısını açmış ve evden kaçmıştır.

Takas için söz verdiği saate kadar Rüya’yı bulmak zorunda olan Yusuf yollara düşer. Antakya’yı karış karış arayıp Rüya’yı bulacaktır.

Bu arada Rüya Suriye’deki Boran’a ulaşmış, annesini bulabilmek için kaçak bir arabayla karşıya geçmek için sözleşmiştir.

Rüya ve Yusuf arasında zamana karşı bir yarış başlar: Yusuf Rüya Suriye’ye geçmeden onu yakalamalı, takasa götürmelidir. Rüya’nın hapis tutulduğu odaya gelip anahtarı kapının üzerinde bulan Alacanların evinde herkes birbirine aynı soruyu sorar: Anahtarı Rüya’ya kim verdi? Alacan ailesi evdeki haini ararken, apar topar Antakya’ya gelen Atmaca ise zümrütü alan ikinci kızın, Antakya’da olduğunu bilmediği kendi kızı Rüya’nın peşindedir.

Rüya peşindeki Yusuf ve Atmaca’yı atlatıp Suriye’ye geçebilecek mi? Yusuf Rüya’yı yakalayıp takasa götürebilecek mi? Babasının hayatına karşılık anlaştığı gibi, Rüya’yı Suriye’ye, ölüme teslim edebilecek mi?