Ana sayfa Dizi Haberleri Netflix dizisi Osmanlı Bir İmparatorluğun Yükselişi, Kanal D’de yayınlanacak!

Netflix dizisi Osmanlı Bir İmparatorluğun Yükselişi, Kanal D’de yayınlanacak!

tarafından sule sule

Televizyongazetesi.com/Detay – Dijital yayın platformu Netflix için çekilen Osmanlı Bir İmparatorluğun Yükselişi (Rise Of Empires: Ottoman) dizisi Kanal’de yayınlanacak. Dizinin ilk bölümü 29 Mayıs Cumartesi saat 22:00’de Kanal D ekranlarında olacak.

Osmanlı Bir İmparatorluğun Yükselişi dizisi 24 Ocak 2020 tarihinde altı bölüm ve tek sezon olarak Netflix’te yayınlanmıştı. Yönetmen koltuğuna Emre Şahin’in oturduğu, senaryosu Kelly McPherson tarafından kaleme alınan, tarih ve kurgu türündeki Netflix’in Türk orijinal belgesel dizisiydi.

Belgesel tarzında olan dizi, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemini bitiren olay olan Kostantiniyye’nin Fethi ve Fatih Sultan Mehmet’i farklı bir açıdan ele alıyor.

Dizide başrollerde birçok yabancı isim var. Tuba Büyüküstün, Ushan Çakır, Damla Sönmez, Osman Sonant, Tolga Tekin, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Tansu Biçer, Nail Kırmızıgül ve İlayda Akdoğan dizide rol alan Türk oyuncular.

Halit Ergenç ise dizinin Türkçe anlatıcısı. Dizinin İngilizce anlatıcısı ise Charles Dance.

Büyük ve yüksek bütçeli bir yapım olarak ortaya çıkan Osmanlı Bir İmparatorluğun Yükselişi, 29 Mayıs Cumartesi saat 22:00’de Kanal D ekranlarında.