Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Netflix’de yayınlanan Türk dizileri turist sayısını artırıyor, hatta çocuklarına Türkçe öğreten yabancılar bile var!..

Netflix’de yayınlanan Türk dizileri turist sayısını artırıyor, hatta çocuklarına Türkçe öğreten yabancılar bile var!..

tarafından sevda

TelevizyonGazetesi.com / Detay –Dünyanın önde gelen dijital yayın platformlarından, internet üzerinden film ve dizi izleme hizmeti sunan, özellikle ABD’de oldukça yaygın olarak kullanılan Netflix, 2016 yılından itibaren Türkiye’de de yayın yapıyor.

TV eleştirmeni Sina Koloğlu Netflix, Habitat Derneği ve ICC Türkiye iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Geleceğin Ekranı Projesi’ toplantısından detayları instagram hesabından takipçileriyle paylaştı.

Sina Koloğlu toplantıda Netflix İletişim Müdürü Artanç Savaş’ın resmi olarak Netflix’in abone sayısını verdiğine dikkat çekerek, “Dijital platformların abone sayıları bir sır gibi saklanır. Netflix’in Türkiye’de 3,5 milyon abonesi var. Sanırım bu rakama diğer platformlar ulaşmamıştır” dedi.

Netflix'de yayınlanan Türk dizileri turist sayısını artırıyor, hatta çocuklarına Türkçe öğreten yabancılar bile var!.. 53

Sina Koloğlu Netflix ile ilgili dikkat çeken noktaları şu şekilde sıraladı; “Platformda yer alan dizileri izleyen yabancıların, Türkiye’ye turistik seyahatlerinde iki katı bir artış olmuş. 8 ülkede yaptıkları araştırmanın sonuçları. Bizim dizileri izleyenler çocuklarına Türkçe öğretmeye başlamışlar. Göbeklitepe en çok merak edilen yerlerin başında geliyormuş.

Artan Savaş ‘bizim akıllı işaretlerimiz gelişmiştir’ dedi. Ev ahalisi ‘artı 18 ayrıntıları veren içerikler bol miktarda mevcut’ diye gülümsedi. Bunlardan çocukları uzak tutmak için Netflix, çocuk profili pim koduna güveniyor. Kilit annenin elinde durumu. Hatta çocuğun izleyeceği içerikler arasıdan bile annenin ayıklama yapması mümkünmüş. Böyle de iddialı Netflix bu konuda”