Ana sayfa Oyuncu Biyografileri Nihat Alptuğ Altınkaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

Nihat Alptuğ Altınkaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi

tarafından ker_def

Nihat Alptuğ Altınkaya, 28 Eylül 1979 tarihinde Karabük’te doğmuştur. Türk dizi, sinema oyuncusu ve model.

Adı: Nihat Alptuğ Altınkaya
Doğum Tarihi: 28 Eylül 1979
Doğum Yeri: Karabük
Boyu: 1.88 m.
Kilosu:  85 kilo
Burcu: Terazi
Göz Rengi: Kahverengi
Annesi: Nilüfer Altınkaya
Eşi: İmre Altınkaya
Çocuğu: Ayşe Altınkaya- Melek Altınkaya
Kardeşleri: İki kız kardeşi var.
Instagram: https://www.instagram.com/nihataltinkayaofficial
Evcil Hayvanları: Köpeği var.

Nihat Alptuğ Altınkaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 9

Ailesi: Rizeli bir ailenin ortanca çocuğu olarak Karabük’te dünyaya geldi. İki kız kardeşi var.  Annesi banka memurudur, babası ise demir çelik işiyle uğraşmıştır. 2010 yılının Aralık ayında, arkadaş ortamında tanıştığı İmre Altınkaya ile evlendi,  çiftin Ayşe ve Melek adında iki kız çocuğu var.

Çocukluk yılları: Çocukluğundan itibaren profesyonel olarak pek çok spor dalı ile ilgilendi. Karabük Demir Çelik Lisesi’nde ve Ankara Emlak Bankası Spor Kulübü’nde iki sene profesyonel voleybol oynadı. On yedi yaşındayken sakatlandığı için voleybolu bıraktı. “Benim gençlere vereceğim en önemli tavsiye, kendi hayatımda olduğu gibi, sporun insanı içki, sigara ve kötü ortamlardan uzak tutabileceği. Kendim yaşayıp gördüm. İlkokuldan beri okul takımındaydım, kaptanlık yaptım. Hem bana bir özgüven verdi. Hem de kötü arkadaş ortamlarından uzak kalmama sebep oldu. Gençler, daha iyi bir gelecek için sigaradan, uyuşturucudan, içkiden uzak durup, spora yönelsinler.”

Eğitim hayatı: İlk, orta ve lise eğitimini Karabük’te tamamladı. Daha sonra İstanbul’a taşındı, buradaki gece kulüplerinde çalışırken boks eğitimi aldı. Fenerbahçe Boks Kulübü’nde sporculuk yaptı. Oyuncu olmaya karar verdikten sonra da Ekol Drama Sanat Evi’nde Ayla Algan ve İpek Bilgin gibi eğitmenlerden tiyatro sanatı eğitimi aldı.

Oyunculuk kariyeri: Yolda yürürken hayatının akışı değişti. İstiklal Caddesi’nde yürürken tanıştığı kast ajansı sahibi Gökçe Doruk Erten vasıtasıyla Funda Arar’ın ‘Özledim’ şarkısının klibinde oynadıktan sonra iki kez mankenlik, iki kez de modellik yaptı daha sonra oyunculuk kariyeri başladı. “Modellik ve mankenlik klipten sonra başladı. Zaten iki kez mankenlik, iki kez de modellik yaptım. İstiklal Caddesi’nde bir yere giderken cast ajansı sahibi Gökçe Doruk Erten’le tanıştım. Bir hafta sonra klipte oynadım ve oradan oyunculuğa hızlı bir giriş yaptım.”

Oyunculuğa ilk adım: Televizyon macerasına, ‘Binbir Gece’ dizisinde canlandırdığı ‘Fuat’ karakteriyle başladı.

Hangi proje ile parladı? ‘Yaprak Dökümü’ dizisinde canlandırdığı ‘Levent Tuncel’ karakteri ile dikkatleri üzerine çekti.

Kişilik özellikleri: Mütevazi ve duygusal. “Agresif olduğum doğru ama yine de kendimi kontrol edebilirim. Her türlü sporu yapmaya bayılırım. Özellikle de su sporları. Çok kitap okurum. Kendimi geliştirmek için. Bazı fobilerim var; Merdiven altından geçemiyorum. Bir de yeni yeni sevdiklerimi kaybetme korkusu oluştu bende. Survivor’da yarışırken çok sevdiğim halamı kaybettim. Bir de annemin ani rahatsızlığı olunca, böyle oldum.”

Sosyal: Boş vakitlerinde ailesiyle beraber vakit geçirmekten zevk alıyor. “Arabayla, planlamadan kafama göre tatil yapmayı da çok severim.”

Nihat Alptuğ Altınkaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 10

Düşünce yapısı: Pozitif düşünceye ve mutlu olmaya çok önem veriyor.”  Bir kitap okumuştum. Şibumi diye. Orada Nicholai karakterinden etkilendim. Doğa kültüründeki her şeye saygıyı anlatıyor. Benim felsefem de doğaya saygı olabilir. Mutluluğun benim ve herkes için bir yaşam kaynağı olduğunu düşünüyorum. Mutluluk, motivasyonudur hayatın, kanıdır insanın. Mutluluk aşka, sevgiye bir başlangıçtır. Mutsuz bir insan her şeyden yoksun demektir. Mutsuzsam hiçbir şey yapmak istemem. O yüzden genelde mutluyumdur. Mutlu olmanın çok kolay olduğunu bilen biriyim.”

Sette nasıl birisi? Rolüne hazırlanırken çok gözlem yapıyor. “Görsel hafıza diye bir şey var, bende çok gözlemlerim. Aslında karakter yaratmaya ‘Karadayı’ dizisinde başladım. Oradaki role ne kadar yansıdı bilmiyorum. Çünkü arada derede bir karakterdi. Ne iyiydi ne kötüydü, ne kızı seviyordu ne sevmiyordu. Ama önemli olan bir şeyi yaratmak.”

İlk sinema filmi: Kağan Erturan/ En Mutlu Olduğum Yer

Hayran olduğu kişi: Kadir İnanır ve Cüneyt Arkın

Aşka bakışı: “Bizim sırrımız eşimle birbirimizi çok sevmemiz olabilir. Bu da çocuklara yansıyor.  Bende fazla bir numara yok da eşim dünya iyisi ve çok anlayışlı biri. O da benim evde olmama sebep oluyor büyük ihtimalle. “

Hayata bakışı: Bulunduğu ortamda kaliteye, saygıya, adalete, adil olmaya çok önem veriyor. “Kendimi bildim bileli aileme, sevdiğim insanlara hep yardım ediyorum. Bu açıdan bakınca hayattaki amacım, bu enerjilere katkı sağlamak olabilir. Bence en büyük görevim de yararlı bir insan olabilmek. Bunun için çok büyük laflar etmeye gerek yok.”

İş hayatına bakışı: Para hırsı yok, Rol seçiminde, projenin içine sinmesine dikkat ediyor. “Benim ailemle geçireceğim güzel vakit benim için daha önemli. Para hırsım yoktur. Ama aksiyon konulu ve kaliteli bir iş geldiğinde yer almayı istiyorum. Ün beni şaşırtmadı. Neysem oyum. Her zaman çevremdeki insanlar beni sevdi. Kadınların bana ilgisi hep vardı. O yüzden, şöhretim nedeniyle karşı cinsin bakışları beni fazla ilgilendirmiyor. Böyle şeylere aç olan bir adam değilim. Bazı kişiler gibi şaşırıp da hata yapmam.”

Kariyer planı: Yurt dışında çekilen aksiyon filmleri tarzında bir sinema filminde rol almayı istiyor. “Geçmişi Olmayan Adam’ gibi hem dövüş, hem aksiyon, hem de güzel konusu olan bir filmde oynamak istiyorum. Çok uçlarda düşündüğüm zaman bir komedi filmi de olabilir. Aslında görünüşüme bakınca komedi biraz uzak gibi görünüyor. O yüzden komedi filminde oynamak isterim. Romantik komedi veya karakter olarak komik bir tip olabilir. Şahan’ın yaptığı gibi ‘Recep İvedik’ tarzında.  Bazen ailemle biz bizeyken veya arabada giderken eğlenmek için yaptığım bazı komik tiplemeler oluyor. Hatta bir gün çekip yayınlayabilirim belki.  Bunu asla oynamam diyebileceğim bir şey yok. Önceden vardı ama kırdım bunu.  Sevmediğim bir yönetmen varsa, kadro iyi değilse çok güzel bir aksiyonu da reddedebilirim, o iş içinde olmam. Öyle çok büyük oyuncuyum yazarım da çekerim de gibi bir havaya girenlerden değilim. Şuan oyunculuğun keyfini yaşayayım ilerde bakarız.”

Gelecek Hayali: Gelecekte tiyatro sahnesinde yer almayı da istiyor. “Tiyatroda oynamayı çok isterim. Karadayı’da çok sevdiğim ağabeyim Erhan Yazıcıoğlu’yla beraber oynuyorduk, ondan çok şey öğrendim. Tiyatroda komedi bile yapabileceğimi düşünüyorum. Kendime o konuda güveniyorum.  Restoran açmak da istiyorum. Sebebi yemeği yapmayı da yemeyi de çok sevmem. Ağzımın tadını bilirim. Açacağım restoranda, mutfak başta olmak üzere her işinde yer alabilirim.”

Kaygıları: Sanatın her alanında ki sansürü endişe verici buluyor. “Sanat konusunda bir yetki verilse, her anlamda özgürlük sağlardım. Özgürlük her dalda,  her yerde olması gereken bir şey. İstendiği gibi filmler çekilip, istendiği gibi oyunlar oynanmasını isterdim. Bu sanatın genel sıkıntısı. İnsanlar fikirlerini rahatça beyan edemiyorlar. Bence fikirlere açık olunması lazım. Sanatın dini, dili olmaz. Evrenseldir.”

Nihat Alptuğ Altınkaya Kimdir? Nereli – Boyu – Yaşı – Dizileri – Ailesi 11

Nasıl bir baba? Çocuklarıyla ilgili, ailesiyle vakit geçirmekten zevk alan bir baba. “Haftada bir çocuk tiyatrolarına, oyun salonlarına gidiyoruz. Sirke gittik birkaç kez.  Arabayla geziyoruz. Kızlarımı evlatlarımı çok seviyorum şükürler olsun en güzel, en mutlu zamanım kızlarımla, eşimle. Allah bozmasın. Yani duyarlı ilgili bir babayım. Biraz da duygusalım.”

Sosyal medya ile arası nasıl? “Sosyal medyada çok aktif olmasa da İnstagram’da zaman zaman paylaşımlar yapıyor. “Ben sosyal medyayı tadını çıkararak yavaş yavaş kullanıyorum. Sürekli de gözükmek istemiyorum. Mesela ailemle bir yerdeyiz, o anda çok mutluyuz, tık çekiyorum, ‘ Aaa ne güzel fotoğrafmış’ deyip paylaşıyorum. Özelimi, eşimi, çocuklarımı çok da göstermek istemiyorum. Ama sosyal medya çağın gereği artık. Abartmadan kullanmaya çalışıyorum. Aşırısı hoşuma gitmez.”

En büyük tutkusu ne? Hız tutkunu. Pistte yarış arabası ile hız yapmaya bayılıyor. “‘Mutlu olmak adına yapacağınız en büyük çılgınlık ne?’ diye sorsalar her halde ‘Dünyanın en hızlı arabasıyla bir gün boyunca bir yarış pistinde turlamak’ derdim. Giden her şeyi kullanabilirim. Ata binerim. Uçak da kullandım. Uçak dediğim 2 kişilik olan. Hezarfen’den kalktık, pilot adrenalin tutkunu, ‘al sen kullan’ dedi. Kullandım, kalkışını ben yaptım, inişini o yaptı. Daha hayatımda ilk defa binmiştim. Eşimle gitmiştik. Çok heyecanlıydı.”

Formunu nasıl koruyor?  Uzun zamandır crossfit yapıyor. “Sağlık ve vücut görüntüsü açısından çok faydalı bir spor. Spor hayatımda hep var sporsuz rahat edemiyorum. Bir gün gitmesem rahatsız oluyorum. Çocukluğumdan beri farklı farklı spor dallarıyla uğraştım. Spor günde 2 saatimi alıyor sonra eve gelip çocuklarla oynamaya devam ediyoruz.”

Evde ne yapar? Mutfakla arası çok iyi, yemek yapmayı seviyor. “Sabah mutlaka bir bardak suyla başlarım güne. Sonra müzik açarım. Ardından sabah sporumu yaparım. Kahvaltıyı genelde hafta sonları yaparım ve vazgeçilmezim yumurtadır. İşe gideceksem eğer erken kalkarım. Çekimim varsa tıraş olurum. Şınav ve mekik çeker ardından duşa girerim.”

TELEVİZYON DİZİLERİ

2021 – Teşkilat / Hulki

2019 – Elimi Bırakma/ Barış Yaman

2017/2019 – Söz / Yarbay Erdem Kaçmaz

2016- Yüksek Sosyete /Avukat Levent Karatay

2015 – Kara Ekmek / Aslan

2014/2015- Medcezir / Kaan Mavideniz

2015 – Kara Para Aşk / Serhat

2013/2014- Karadayı / Sinan Koca

2013 – Tozlu Yollar /Fikret

2010/2011- Unutulmaz  / Aras

2009- Kahramanlar /İtfaiyeci Mete

2008/2009- Yaprak Dökümü  / Levent Tuncel

2008- Kırmızı Işık

2009 – Dudaktan Kalbe / Umut Altuğ

2007 – Kurtlar Vadisi Pusu / Memati’nin adamı

2007  – Menekşe ile Halil  / Tetikçi Semih

2006  – Binbir Gece /Fuat

SİNEMA FİLMLERİ

2010- En Mutlu Olduğum Yer / Kemal

2010  – Turquaze  / Ediz Telhan

2009 – Aşk Üçgeni  (TV Filmi)

ROL ALDIĞI KLİPLER

2006  – Funda Arar / Özledim

2006 – Nilgül / Konuşamıyorum

2007  – Nilgül / Sen

2007  – Yaşar  / Sevda Sinemalarda

2007  – Aylin Aslım  / Ahh