Ana sayfa Sosyal Medya Nurgül Yeşilçay, İran’da çekilen filminden ödül aldığını sosyal medyadan işte böyle duyurdu…

Nurgül Yeşilçay, İran’da çekilen filminden ödül aldığını sosyal medyadan işte böyle duyurdu…

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay- Ünlü Oyuncu Nurgül Yeşilçay, pandemi döneminde İran’da zorlu koşullarda çekilen filmi ile gündeme gelmişti. Türk sinema ve dizi dünyasının başarılı oyuncularından biri olan Nurgül Yeşilçay’ın filmi, uluslararası camiada büyük dikkat çekti. Oyuncu, filmiyle çok özel bir ödülün de sahibi oldu.

Nurgül Yeşilçay, 2019 yılında İran’da Beautiful Jinn (Güzel Cin) isimli İran yapımı bir filmde rol almıştı. Bu filmdeki görüntülerini instagram hesabında da paylaşmıştı oyuncu o dönem. Dizide çarşaf giyen oyuncu, fotoğraflarını çekimlerden sonra paylaştı. Filmde, geçirdiği bir travma nedeniyle konuşamayan Dilaram isimli bir karaktere hayat veriyordu.

Yapımcılığını Mehrdad Farid’in, yönetmenliğini Bayram Fazlı’nın üstlendiği filmde Nurgül Yeşilçay’a İranlı oyuncular Farhad Aslani, Leila Zare eşlik etmişti. Beautiful Jinn isimli film, 3 yıl sonra bu kez bir ödülle gündeme geldi.

Dünyanın en önemli bağımsız film festivallerinden Next Generation Indie Film Awards’da Nurgül Yeşilçay, bu filmdeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü. Uluslararası alanda Yeşilçay’ın aldığı ödülle gündeme gelmesi, hem kendisi hem hayranları hem de sektör adına çok önemli ve özel bir durum.

Nurgül Yeşilçay, İran'da çekilen filminden ödül aldığını sosyal medyadan işte böyle duyurdu... 8

Nurgül Yeşilçay, aldığı ödülle ilgili açıklamayı da instagram sayfasından yaptı. Oyuncu, yaşadığı gururu şu sözlerle ifade etti: “Oynadığım bir İran filmiyle Amerika’da bağımsız filmcilerden ödül aldım. Pandemi fln bitti nihayet! Artık sinema filmlerinin tek tek görücüye çıkma vakti.”

Filmin konusu kısaca şöyle: Akıl hastanesinde hademelik yapan Yedullah eşini kaybetmiştir. Hastaların güvendiği ve arkadaş olarak gördüğü Yedullah, Dilaram isimli hastaya da yardım etmek ister.

Nurgül Yeşilçay, İran'da çekilen filminden ödül aldığını sosyal medyadan işte böyle duyurdu... 9

Bu arada en son Son Nefesime Kadar diziside oynayan Nurgül Yeşilçay, büyük emeklerle ekrana gelen ancak reytingi düşük olunca bir kaç bölümde biten dizisinin ardından yakın zamanda pek de dizide oynamayı düşünmediği açıklamasıyla dikkat çekmişti. Oyuncu, “Çok uzun süreler, çok zor. Artık sektörde sadece oyuncu olarak bulunmayabilirim” şeklinde konuşmuştu. Bakalım oyuncuyu yeniden ekrana döndürecek güçlü bir karakter ve hikaye bulunabilecek mi?