Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Okan Bayülgen poşet tartışmasına daldı, ‘bu gerçekten korkunç’ dedi

Okan Bayülgen poşet tartışmasına daldı, ‘bu gerçekten korkunç’ dedi

tarafından ker_def

Market poşetlerinin 25 kuruşa satılmasıyla ilgili sosyal medyada dolaşan eğlenceli paylaşımlara karşın, bu işin önemine değinen isimler de var.

Ünlü şovmen Okan Bayülgen, plastik poşetlerin 25 kuruş değil 20 liraya satılmasını ve insanların bunları kullanmaktan vazgeçmesinin sağlanmasını istediğini söyledi.

Plastik poşet tartışmasından büyük hicap duyduğunu dile getiren Okan Bayülgen, şu sözlerle konunun önemine işaret etti.

“Tüm dünyada poşet çantaları satılmakta ve böylelikle kullanımında azalma sağlanmaktadır. İnsanlar böylelikle alışveriş arabaları ve bez çantalarını yanlarına alarak alışverişe çıkmaya başladı. Ben de bu kampanyanın tamamen yanındayım. Bugün yediğimiz balıklarla midemize plastik doldururken hatta son araştırmalarda doğaya saçılan poşet ve plastikler nedeniyle bunları sadece yemekle kalmıyor aynı zamanda o plastiği soluyoruz.”

“BU GERÇEKTEN KORKUNÇ”

Bayülgen, “Başka korkunç bir durumdan bahsedelim. Belki orta yaşlı ya da yaşlı insanlar için büyük bir sorun olmayabilir ama çocuklarımızı plastik yedirerek ve plastik solutarak büyütüyoruz ki bu gerçekten çok korkunç. Eğer bunun yolu poşeti satmaktan “BUgeçiyorsa bari o poşeti satalım. Hatta 25, 50 kuruşa 1 liraya değil, 10, 20 liraya satalım ki insanlar bunları kullanmaktan kaçınsınlar. Bu yolla poşet kullanımını azaltalım hatta zamanla yok edelim” ifadelerini kullandı.