Ana sayfa Foto Galeri Okan Bayülgen, televizyon dizilerine isyan etti!

Okan Bayülgen, televizyon dizilerine isyan etti!

tarafından ker_def

Okan Bayülgen, televizyon dizilerine isyan etti! 7

-Televizyona dönecek misiniz ya da internet gibi bir mecrada sizi görebilecek miyiz?

Konuşuyorum televizyonlarla ama bir yandan da televizyonun ekonomik olarak “daralması” gibi bir gerçek var. Ben bununla zaten boğuşuyordum, ambargo yemek gibi bir durumum olmadan önce de aynı sorun vardı. Geç saatte yayın yapan, talk show yapanların gelirleri çok azaldı. Televizyonlar diziler ve bazı kadın programlarıyla dönüyor. Bu kısır döngü zaten bizlerin yayın yapmasını engelliyor. Bunu yıllardır anlatıyorum zaten. Prime Time 1, belki Prime Time 2 için reklam pastası var ancak geri kalan yayın kuşakları için hiçbir şekilde kaynak yok.

Benim şu anda siyaset ve ambargodan daha önemli derdim, benim işimin konvansiyonel televizyonda yerinin olmaması. İnternet televizyonculuğu da Türkiye’de daha el yordamıyla ilerlemeye çalışıyorlar. Onlara bile normal televizyon mantığında “dizi” yapılıyor. Ben de televizyonun sadece “dizi”den ibaret olmadığına inanıyorum. Bu mantıkla savaşıyorum.

“Homofobi ödülümü almak için Hormonlu Domates Ödül Töreni’ne katılmak istedim, beni çağırmadıkları için katılamadım”

-Türkiye’deki LGBT hareketini nasıl buluyorsunuz? Öncesini ve şu andaki durumunu?

Destekliyorum ve çok güzel buluyorum. Eylemler ve yürüyüşler çok hoşuma gidiyor. Çok gerekli olduğuna inanıyorum. Çünkü siyasi bir söylem nihayetinde siyasi bir söylemdir, dönemine uygun olarak siyaseten söylenmiştir, hatta lafı bile var “politically correct” yani “siyaseten doğru”, LGBT’nin bahsettiği söylemler o kadar insani ki, mutlaka bir işe yarayacaktır. Zaten politikanın bu gidişatına göre iki hareket çok yükselecek bence; biri LGBT hareketi bir diğeri de çevreci (yeşil) hareket. Çözülmesi zor problemlerin, daha özgür bir dünyanın siyasetinin yapılması lazım.

-Özellikle Tv8 zamanında LGBT ile ilgili pek çok programlar yaptınız, bu konuda da televizyonda içerik üretmeye çalıştınız ama yine de homofobiklere verilen “Hormonlu Domates” ödülünü de aldınız. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Evet o ödülü de bana layık gördüler. Kimi neden kızdırdığımdan tam emin değilim ama aslında o ödül törenine gitmek istiyordum. “Gelip ödülümü almak istiyorum, mutlaka bana haber verin” dedim, çağırmadılar. Maksat burada bunu söyleyen meşhur tiplere bu ödülü vererek seslerini duyurmak ise “Hadi ben geleyim de bu ödülü bana verin” diye haber gönderdim ama beni törene çağırmadılar. Bir skandal yaratmayacaktım orada, bu vesileyle bari bu konuda ses getirmek için bir işe yarayayım istedim, olmadı.