Ana sayfa Dizi Haberleri Ömer dizisine kocaman bravo; izleyiciler şaşkın ama istikrar da şahane!

Ömer dizisine kocaman bravo; izleyiciler şaşkın ama istikrar da şahane!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Ömer dizisi Star TV’nin 2022 – 2023 sezonu için özel olarak hazırlattı ve hikayesi ile de milyonlarca izleyiciyi kendisine çeken bir proje oldu. Selahattin Paşalı ile Gökçe Bahadır ikilisinin de büyük bir yetenek sergilediği ortamda, Ömer dizisine gösterilen izleyici ilgisinin istikrarlı olması dikkatlerden kaçmıyor.

Pazartesi akşamları Alparslan dizisinin birinciliği devam etse de, Yasak Elma’nın önüne hem AB hem de ABC1 gruplarında geçmeyi başaran bir Ömer dizisi başarısı görmekteyiz. Fox TV’nin altı sezondur büyük başarılar kazanan Yasak Elma dizisini ikincilikten etmek Ömer dizisine kısmet oldu.

Star TV ekranında 9. bölümü geçtiğimiz pazartesi akşamı yayınlanan Ömer, yine hem AB hem de ABC1 gruplarında 5’li oranlarda reytingler elde ederek istikrarlı gidişatına devam etti. Geçen haftanın reytinglerine göre tüm kategorilerde de küçük düşüşler olsa da bunların sonuca pek bir etkisi yok. Tüm kişiler kategorisinde ise dizinin daha düşük oranlar elde ettiğini ama ortalamanın üzerinde kaldığını ve pazartesi günü de yedincilik elde ettiğini hatırlatalım.

Ömer dizisine bu istikrarı sağlayan ana neden ise, izleyicilerin çocuklu ve boşanmış bir kadının genç bir adam ile yeni bir hayat kurma çabasına yönelik ilgi yatıyor… Çünkü bu hikaye toplum içinde örnekleri olsa da çok yaygın bir durum değil.

Dizi izleyicileri de kendi değer yargıları ve ailelerinin içindeki duygu durumunu da hesaba katarak bu hikayeden kendilerine önemli dersler çıkartıyor.

Ömer dizisine kocaman bravo; izleyiciler şaşkın ama istikrar da şahane! 8

Gökçe Bahadır’ın Gamze karakterine çok iyi uyum sağlaması ve karakterin hislerini izleyicilere geçirmesi de dizinin başarısındaki önemli etkenlerden birisi.

Tabii ki genç yetenek Selahattin Paşalı’nın Aşk 101 dizisi ile parlamasının ardından son 3 yıllık süreçte ortaya koyduğu müthiş çıkışın da Ömer dizisi ile çok daha etkili bir hale geldiğini söyleyebiliriz. 2017 yılında Kalp Atışı dizisiyle setlere adım atan genç oyuncu, Babil isimli dizideki Hakan karakteri ile çok dikkat çekmişti.

Biraz da polemiklerle anılan Aşk 101 dizisindeki Osman karakteri ve ardından Pera Palas’ta Gece Yarısı dizisindeki Halit karakteri Selahattin Paşalı’nın son yıllardaki büyük çıkışını sağlayan işler oldu.

Ömer dizisine kocaman bravo; izleyiciler şaşkın ama istikrar da şahane! 9

Dizideki kadınların hikayeleri de çok geniş bir izleyici kitlesini projeye çekmenin anahtarı gibi gözüküyor. Merve Dizdar’ın canlandırdığı Nisa karakteri fedakar ve kocası tarafından yalnız bırakılmış kadınları temsil ediyor.

Simay Barlas’ın canlandırdığı Süreyya karakteri ise kendisini sevmediğini bildiği adam ile bir hayat kurmayı düşleyebiliyor ve bu durum genç kızların gelecek hayalleri konusunda önemli bir tecrübe sahibi olmalarını sağlıyor.

Sonuç olarak, Star TV yeni sezondaki bu iddialı dizisinden memnun ve oyuncular da yoğun tempoya rağmen, hikayenin farklılığı ve zenginliği karşısında işlerine dört elle sarıldı. Bu durumu gören dizi hayranları da her pazartesi akşamı ekran başına geçerek yeni bölümleri izleyerek, istikrarlı bir reyting elde edilmesine katkı sunuyor.