Ana sayfa Dizi Haberleri Önce Bay Yanlış harcandı! Çocukluk dizisini finale götüren büyük hata!

Önce Bay Yanlış harcandı! Çocukluk dizisini finale götüren büyük hata!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay -Fox TV ekranlarında yayından kaldırılması beklenen dizi Zümrüdüanak idi. Ancak kanal ani bir kararla Çocukluk dizisinde son vermeyi kararlaştırdı. Zümrüdüanka böylelikle kurtulmuş oldu. Ancak bu durum uzun sürmeyebilir.

Peki Çocukluk dizisini finale götüren hata neydi? Medyapım tarafından hazırlanan Çocukluk, ilk olarak Kimsesizler ismiyle gündeme gelmişti. Ancak çocukların psikolojisini bozabilecek bir dizi izlenimi vermesi, sert sahneleri ile daha başlamadan toplumu rahatsız etmesi, ayrıca RTÜK tarafından da uyarılması kötü bir başlangıç oldu.

Kimsesizler ismi dizi başlamadan Çocukluk olarak değiştirilerek yola çıkıldı. Naif bir dizi olmasının yanı sıra aslında hikayesinin çocuklara yönelik bir sevgi barındırması, ailenin önemini ortaya koyması da önemli bir detaydı. Dizi bu nedenlerle de ilk başlarda çok sevildi. Erdal Beşikçioğlu, Selen Öztürk, Burcu Özberk ve Beren Gökyıldız’ın başrollerinde yer aldığı dizinin hikayesi fena gitmiyordu. Ayrıca reytingler de çok kötü değildi.

Önce Bay Yanlış harcandı! Çocukluk dizisini finale götüren büyük hata! 7

Ancak 6. bölümde Ayşegül ile Mahir karakterlerinin öpüştürülmesi, izleyicileri çok rahatsız etti. Ekrandaki görüntü pek de kimsenin hoşuna gitmedi. Bir de bu iki karakter arasına devam eden bir aşk düğümü gelince bir anda dizi gözden düştü.

Çocukluk için bu çok keskin bir hataydı. Aslında ilk başta amaçlanan çocuklar üzerine yoğunlaşıp, toplumsal hassasiyetleri de dikkate alarak ilerlese ve bu olmayacak bir aşk görüntüsünü ekrana getirmese dizinin reytingleri de bu kadar düşmezdi.

Fox TV, yeni hazırlanan Son Yaz dizisi için bir yapımı kurban vermeliydi. En çok Zümrüdüanka üzerinde duruldu. Çünkü reytingleri bir hayli düşük gelmekteydi. Ancak Çocukluk dizisinin 2 bölüm sonra yani 11. bölümde yayından kaldırılması kararı çıktı.

Çok da şaşırtıcı olmamalı. Zira dizi kendi kendinin ayağına sıktı ve izleyiciler de bitmesini çok da yadırgamadı…

Sosyal medyada dizinin final haberinden sonra şu yorum aslında her şeyi anlatıyor: “Genç kızı yaşlı adamla yaparlarsa sonu böyle olur.”

Bir başka detay ise Çocukluk dizisi için Fox TV’nin Bay Yanlış’a final yaptırmasıydı. Özge Güler ve Can Yaman ikilisinin başrolündeki dizinin reytingleri de aslında acil bir final gerektirmiyordu. Fox TV aslında Bay Yanlış’ın ahını almış ve yerine getirdiği dizi de uzun süreli olmamıştı.