Ana sayfa Dizi Haberleri Özge Özpirinçci ve Birkan Sokullu’nun Şimdiki Aklım Olsaydı dizisinin iptalinin perde arkası!

Özge Özpirinçci ve Birkan Sokullu’nun Şimdiki Aklım Olsaydı dizisinin iptalinin perde arkası!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Netflix’in isminin sosyal medyada yaratılan sanal terör ile aynı kefeye konulması, bu platforma iş yapanları da ciddi şekilde etkilemeye başladı. Nasıl bir düzenleme yapılacağı merak edilirken, Netflix’in Türkiye projelerinde daha hassas davranmaya başlaması da dikkat çekici…

Bunun son örneği ise geçtiğimiz günlerde yaşandı.Şimdiki Aklım Olsaydı isimli film çalışması için ekibin buluşmasından hemen sonra Netfllix projeyi iptal etti. Özge Özpirinçci, Birkan Sokullu ve Burak Yamantürk’ü buluşturan projenin senaryosunu ise Ece Yörenç yazmıştı.

Cağan Irmak ile Umut Aral’ın birlikte yöneteceği dizi projesinin iptalinin perde arkasında ise Netflix’in hassasiyeti yatıyor. Ece Yörenç’in Altyazı Fasikül’deki röportajında da bu durum net bir şekilde kendini gösterdi. Aşk 101 dizisinde gay karakterin olduğu iddialarının sosyal medyada yayılması rahatsızlık yaratmıştı. Ancak dizide böyle bir karakter görülmedi.

Ancak Şimdiki Aklım Olsaydı isimli dizinin hikayesinde eşçinsel bir karakter yer alıyordu. Yabancı Yapımlar için çekim izninin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınması gerekiyor. Projedeki gay karakter nedeniyle bir türlü bakanlıktan izin çıkmadı.Ece Yörenç, tüm ekibin de onayı ile gay karakteri senaryodan kaldırdı ve yeniden başvuru yapıldı. Bu değişiklikten sonra ise çekim izni verildi.

Özge Özpirinçci ve Birkan Sokullu'nun Şimdiki Aklım Olsaydı dizisinin iptalinin perde arkası! 7

Netflix yetkililerinin 14 Temmuz’da Radyo Televizyon Üst Kurulu ile yapılan toplantıdan sonra da dizinin iptal kararı ortaya çıktı. Ancak Netflix, orijinal projede yapılan değişikliğin prensiplerine aykırı olması nedeniyle bu iptal kararını almış olabileceği de belirtiliyor.

Bu arada Netflix’in hem senaryoyu yazan Ece Yörenç’e hem de ekipte yer alan herkese, çekilmemiş 8 bölüm için belirlenen ücretleri de ödeme kararı aldığı ortaya çıktı.

Ece Yörenç’in açıklamalarından anlaşıldı ki, Aşk 101 dizisindeki Osman karakteri hiçbir zaman gay olarak yazılmadı. Ancak Şimdiki Aklım Olsaydı dizisindeki gay karakterin Aşk 101’de olduğu dedikodusu sosyal medyada tepki olarak yansımış ve tüm bunlar kulaktan dolma bilgilerin sosyal medyada gerçekmiş gibi yansıtılması nedeniyle yaşandı.