Ana sayfa Dizi Haberleri Özge Özpirinçi ve Caner Cindoruk’un Kadın dizisi büyük bir yol açtı!

Özge Özpirinçi ve Caner Cindoruk’un Kadın dizisi büyük bir yol açtı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizilerinin başarıları yurt dışında konuşulmaya ve gündem olmaya devam ediyor. İspanya’da son yıllarda müthiş bir ilgi var. Türk dizileri adeta ülkede diğer ülke yapımlarının önüne geçmeyi başardı. Bunun altında yatan önemli neden ise hikayelerin çok güçlü olması, oyunculuk performanslarının etkileyiciliği ve atmosferin de yabancılar tarafından çok beğenilmesi.

Türkiye’de diziler konunda büyük eleştiriler olabiliyor ama yurt dışından bakılınca çok orijinal hikayelerin insanları fazlası ile etkilediği de görülüyor… İşte bu noktada İspanya’nın en önemli televizyon kanallarından birisi olan Atresmedya’nın içerik müdürü Jose Anton’un sözleri dikkatleri çekiyor.

Uruguay kaynaklı todonews isimli internet sitesine konuşan Anton, Türk dizilerinin etkisi konusunda önemli bilgiler veriyor. Bu noktada da Özge Özpirinçci, Caner Cindoruk, Bennu Yıldırımlar, Feyyaz Duman gibi önemli isimlerin buluştuğu Kadın dizisi öne çıkıyor.

Önceki sezon Türkiye’de final yapan Kadın, çok güçlü bir hikaye ile izleyicilerin karşısına çıktı. Oyuncuların performansları ve yaratılan ortam da harikaydı. Şimdi bu çabaların karşılığı yurt dışındaki başarılarla devam ediyor.

Fatmagül’ün Suçu Ne dizisini yayınlayarak İspanyol izleyicilerin ilgisini çeken Atresmedya kanalı, sonrasında başka Türk dizileri ile de başarıyı yakaladı. Kadın son yılların en etkileyici işlerinden birisini yaptı. Aynı şekilde Bir Zamanlar Çukurova dizisi de İspanya’da beğeni topladı.

Özge Özpirinçi ve Caner Cindoruk'un Kadın dizisi büyük bir yol açtı! 18

Kadın dizisi konusunda açıklama yapan Jose Anton, “Küçük kanalda iş yapıyor bir de büyük kanalda ne olacak görelim istedik. ‘Kadın’ diğer Türk dizilerine göre daha yeni bir işti. Yapım standardı çok yüksekti. Öyle bir noktaya geldi ki, İspanya’daki akış sistemi değişti. Aynı ürünün prime time’da günlerce iş yapması” diye konuştu…

Kadın dizisi ülkede önemli bir değişim de meydana getirdi. Türk dizileri diğer ülkelerin yapımlarının önüne geçti ve ardından farklı Türk dizileri de İspanya’da yayınlanmaya başlandı.

Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu da köşe yazısında Jose Anton’un sözlerine yer verdi. Anton diyor ki; “Bugün ‘Kadın’ ve ‘Bir Zamanlar Çukurova’nın çok gelişmiş standartları var. Sinema filmi kalitesinde işler. Dış çekimler ve dekorlar… “Ana kanalımız için en yeni işleri seçtik..”

Görüldüğü üzere Kadın dizisinin İspanya’da müthiş bir ilgi görmesi, Bir Zamanlar Çukurova ile bu ilginin devam etmesi Türk dizilerinin öne çıkmasını sağladı.