Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Özgecan Aslan’ın katilinin öldürülmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı

Özgecan Aslan’ın katilinin öldürülmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı

tarafından ker_def

Özgecan Aslan’ın katili böyle öldürülmüş!..

Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken ile babası cezaevinde silahla vuruldu. Suphi Altındöken öldü. Olay sonrası silahın tuvalette bulunduğu öğrenildi…

Milliyet’te yer alan habere göre Mersin’in Tarsus ilçesinde bindiği minibüste tecavüz edilmek istenirken hunharca katledilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın katili şoför Ahmet Suphi Altındöken (27) ile suç ortağı babası Necmettin Altındöken (51), tutuklandıktan 420 gün sonra cezaevinde tabancalı saldırı sonucu yaralandı. Hastaneye kaldırılan ve vücuduna çok sayıda mermi isabet eden Ahmet Suphi Altındöken müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Baba Necmettin Altındöken’in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

11 Şubat 2015’te işlenen korkunç cinayet tüm Türkiye’yi ayağa kaldırmıştı. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 Aralık’ta yapılan son duruşmada Ahmet Suphi Altındöken ile babası ve arkadaşı Fatih Gökçe (26), “canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbethapis cezasına çarptırılmıştı. Türkiye’de infial yaratan cinayetin ardından Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, konuldukları Adana Kürkçüler’deki yüksek güvenlikli Adana F Tipi Kapalı Cezaevi’nde dün 15.00 sıralarında saldırıya uğradı. Silah sesleri duyulurken aynı koğuşta kalan baba ile oğlu Numune eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Kalbine yakın bir noktaya kurşun isabet eden Ahmet Suphi Altındöken hemen ameliyata alındı.

Çoklu kurşun

Çoklu kurşun yarası olduğu belirtilen Ahmet Suphi Altındöken’in hayati tehlikesi olduğu bildirilirken, babasının da karın boşluğu ve kalçasından iki kurşunla yaralandığı belirtildi. Ahmet Suphi Altındöken’in ilerleyen saatlerde kurtarılamadığı açıklandı. Cenaze otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Baba Necmettin Altındöken’in ise ameliyattan çıktığı yoğun bakıma alındığı bildirildi.

Olayın aydınlatılması amacıyla adli ve idari soruşturma başlatıldı. Olayın ardından Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Kürkçüler Cezaevi Savcısı Necdet Şen ile cezaevine gelerek görevlilerden bilgi aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın talimatıyla bir adalet müfettişi, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce de iki kontrolör görevlendirildi.

Olayda kullanılan tabancanın 6.35 milimetre çapında olduğu belirlenirken, saldırının nasıl gerçekleştiği araştırılıyor.

Silah tuvalette

Cumhuriyet Savcılığı ile cinayet masası dedektiflerinin inceleme ve sorgulamaları geç saatlere kadar devam etti. Ancak olayın oluş şekliyle ilgili bir açıklama yapılmadı. Cezaevinden sızan bilgilerde cinayet zanlısı olarak 50 yıla hükümlü İç Anadolu’da çeşitli illerde birçok suça karışan ve ‘Suç makinesi’ olarak tanınan Gültekin Alan’ın sorgulandığı anlaşıldı. Silahın cezaevine nasıl sokulmuş olduğu da henüz netleşmedi. İddiaya göre, adı yetkililerce henüz açıklanmayan zanlının tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği belirtildi.