Ana sayfa Dizi Haberleri Paramparça ile çok konuşuldu, şimdi Avlu’da! Nursel Köse’nin aslında mimar olduğunu biliyor muydunuz?

Paramparça ile çok konuşuldu, şimdi Avlu’da! Nursel Köse’nin aslında mimar olduğunu biliyor muydunuz?

tarafından zk zk

Paramparça ile çok konuşuldu, şimdi Avlu'da! Nursel Köse'nin aslında mimar olduğunu biliyor muydunuz? 7

Bir süre önce Soytarı Özgürlüğü isimli bir kitap çıkaran Nursel Köse, Akşam gazetesine verdiği bir röportajda, özellikle komedide oynamayı çok istediğini ve aslında komedi oyunculuğunun ne kadar disiplin isteyen bir iş olduğunu bu kitapta da anlattığını belirterek şöyle konuşuyor:

“Soytarı Özgürlüğü, hep yazmak istediğim bir kitaptı. Nursel Köse kimdir? Bu zamana kadar nerededir? gibi ve daha fazla soruların cevapları bu kitapta… Komedi oyunculuğuna çok önem veren biriyim.

Yurt dışı kökenimde de kabera ve stand up yaptım yıllarca. Komedi oyunculuğu çok ciddi bir disiplin ister, hatta “Kraliyet disiplini” denir oyunculukta. O yüzden çok ayrı, özel ve zor bir yolu vardır. O yola nasıl gidilir? Nasıl komedi oyuncusu olunur? Kendime has tecrübelerimden yola çıkarak anlattım. Kitabın arkasında da yazıyor. Mottom; “İçindeki çocuk yerine, soytarıyı keşfet.”

Nursel Köse’nin Almanya’daki kariyer yılları da hayli ilginç deneyimlere dayanıyor…

Nursel Köse 1992 yılında “Yerkozmetikçileri” -Die Bodenkosmetikerinnen-Almanya’da ki ilk yabancı kadın kabare gurubunu kurdu. Bu grupta, yönetmen, oyuncu ve söz yazarı olarak çalıştı. 1992-2007 yıllarında kadar tüm Almanya’ya ve Almanca konuşulan ülkelere turneler yaptı. 2009 sezonunda SAKM/İstanbul da “Bacemdeki Ayi” adlı oyunda baş rol oynadı. Halen İstanbul ve Berlin set ve sahnelerinde mekik dokuyor.

Ödülleri saymakla bitliyor! İşte detaylar…