Ana sayfa Dizi Arşivi Payitaht Abdülhamid Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

Payitaht Abdülhamid Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Özel Analiz – Payitaht Abdülhamid, yapımını Es Film’in üstlendiği, yönetmenliğini Serdar Akar, Emre Konuk ve Doğan Ümit Karaca’nın, senaristliğini ise Uğur Uzunok ile Osman Bodur’un yaptığı tarihi kurgu ve dram türündeki Türk televizyon dizisidir.

TRT 1’de yayımlanan dizi, 34. Osmanlı padişahı II. Abdülhamid’in saltanatının son 13 yılında (1896-1909) geçmektedir. Dizinin çekimleri İzmit’de kurulan platoda gerçekleştirildi. Bülent İnal başrolde yer aldı ve Abdülhamid karakterini de mükemmel bir performans ile canlandırdı. Birçok ünlü oyuncu dizinin kadrosunda yer aldı ve önemli tarihi karakterlere hayat verdi.

Payitaht Abdülhamid Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 12

KÜNYE:

Kanal: TRT1
Yapımcı: Es Film
Türü: Tarihi kurgu- Dram
Yayın Tarihi: 24 Şubat 2017
Mekan: İzmit
Süresi: 130-180 dakika
Müzik: Yıldıray Gürgen
Başrol: Bülent İnal, Özlem Conker, Gürkan Uygun, Hakan Boyav, Bahadır Yenişehirlioğlu, Can Sipahi
Oyuncular: Saygın Soysal, Duygu Gürcan, Kaan Turgut, Ezgi Eyüboğlu, Elif Özkul, Gözde Kaya, Ali Nuri Türkoğlu, Cem Uçan, Şakir Güler, İsmail Hakkı Ürün

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

Dizinin sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılıyor. Tüm hesaplardan fragmanlar, diziden fotoğraflar ve çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Yayın günü dizinin önemli sahneleri yayınlanıyor. Youtube kanalında hem kısa kısa sahneleri hem de tüm bölümleri ve fragmanları bulabilirsiniz.

Twitter: https://twitter.com/PayitahtEsFilm
Instagram: https://www.instagram.com/PayitahtDizi/
Facebook: https://www.facebook.com/payitahtdizi/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCv4Y__4UzJg-Hjwutow48FQ
Resmi internet sayfası: https://www.trt1.com.tr/diziler/payitaht-abdulhamid

TÜM HABERLER:

Payitaht Abdülhamid dizisiyle ilgili tüm haberleri aşağıdaki linki tıklayarak en yeniden en eski habere doğru inceleyebilirsiniz.

Tüm haberleri okumak için tıklayın…

Payitaht Abdülhamid Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 13

GENEL İZLENİM:

Payitaht Abdülhamid dizisi Osmanlı tarihinin en merak edilen dönemlerinden biri olan, İmparatorluğun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci ‘Ulu Hakan’ ünvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han dönemini konu alıyor. Tarihi kurgu ve dram türünde ki dizi dev oyuncu kadrosu ve hikayesi ile yayınlandığı ilk günden itibaren seyirciyi TRT 1 ekranlarına kilitledi.

HİKAYESİ:

Payitaht Abdülhamid dizisi Osmanlı İmparatorluğu’nun en çok tartışılan ve dünyanın manipülasyon hamleleriyle gözünü Osmanlı topraklarına diktiği dönemde tahta çıkarak, 33 yıl gücü ve zekasıyla İmparatorluğu var gücüyle ayakta tutan Sultan Abdülhamid Han’ın son 13 yıllık Padişahlık Dönemini ekranlara taşıyor.
II. Abdülhamid Han’ın bu son 13 yıllık döneminde meydana gelen olaylar çerçevesinde Batılı devletler ‘yeni yüzyılı’ kendileri için dizayn etmeyi arzularken, karşılarına dikilen yürekli adamın hikâyesini anlatan Payitaht Abdülhamid’in ana teması: Mücadele!

1896’da, Sultan Abdülhamid’in padişahlığının 20. yılından itibaren döneme damgasını vuran önemli olayları ekrana taşıyan Payitaht Abdülhamid dizisinde, uzun süre sonra Osmanlı’nın zaferi ile sonuçlanan bir savaşa, ‘Yunan Harbi’ne de yer veriliyor. 1. Siyonist Kongre ile Sultan’dan istenen Filistin toprakları, Padişah’ın sonuna kadar vermediği ve masadan düşmanın hüsranla kalktığı bir dönem olarak ekrana geliyor. Yine Sultan’ın başarılı olduğu bir önemli proje, Hicaz Demiryolu çalışmaları ve dahası Payitaht Abdülhamid dizisinde yer alan diğer önemli tarihi olaylar arasında.

Sultan Abdülhamid Han ile birlikte ülkenin mücadelesine tanıklık ederek, günümüze taşınan güçlü bir milletin evlatlarına ve gelecek tarihimize armağan niteliğinde sunulmayı vaat eden dizi, ‘Mücadele!’ Ana temasındaki mesajla seyirciye sunuluyor.

Payitaht Abdülhamid Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 14

KARAKTERLER:

Bülent İnal (II. Abdülhamid)Abdülmecid’in oğlu olan 34. Osmanlı Padişahı

Özlem Conker (Bidâr Kadınefendi ) II. Abdülhamid’in eşi; Mehmed Abdülkadir Efendi’nin annesi

Gürkan Uygun (Halil Halit Bey) II. Abdülhamid’in adamı

Hakan Boyav (Mahmud Paşa) Son derece hırslı bir Osmanlı paşası

Bahadır Yenişehirlioğlu (Tahsin Paşa ) Kendini devletine ve Abdülhamid’e adamış bir devlet adamı

Can Sipahi (Şehzade Abdülkadir) Sultan Abdülhamid’in ve Bidar Kadın Efendi’nin oğlu

Saygın Soysal (Theodor Herzl) Avusturya-Macaristan vatandaşı Yahudi gazeteci ve Siyonizmin kurucusu

Duygu Gürcan (Naime Sultan) Sultan Abdülhamid’in ve Bidar Kadın Efendi’nin kızı

Kaan Turgut (Prens Sabahaddin) Seniha Sultan ve Mahmud Paşa’nın oğlu

Ezgi Eyüboğlu (Melike-Ahsen) Son derece duygusal bir Balkan güzeli

Elif Özkul (Fehime Sultan) 33. Padişah V. Murad’ın kızı
Gözde Kaya (Hatice Sultan) V. Murad’ın kızı

Ali Nuri Türkoğlu (Emanuel Karasu) Osmanlı vatandaşı Yahudi hukukçu ve politikacıydı; Jön Türkler’in tanınmış üyelerinden biriydi

Cem Uçan (Ahmet Celalettin Paşa) Kendini devletine ve Abdülhamid’e adamış bir devlet adamı

Şakir Güler (David Grun) Şehzade Abdülkadir’in dostluğunu kazanmaya çalışan bir siyasetçi

İsmail Hakkı Ürün (Komiser Eşref Aziz) Çöl kartalı olarak bilinen Osmanlı Subayı

Payitaht Abdülhamid Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 15

MEKANLAR:

Payitaht Abdülhamid dizisi İzmit’te yer alan Seka Film Platosu içerisinde, 1800’lü yılların sonunda Osmanlı dönemini yansıtacak şekilde dekore edilen setlerde çekiliyor. Dekorasyon, o dönemin zarif ve göz alıcı mimarisinin izlerini taşıyor. Aynı platoda Yıldız Sarayı’na ait bazı mekanların da birebir inşa edilmesiyle döneme ait kurgusal öğelere de yer veriliyor. Kocaeli Seka Film Platosu haricinde Yalova’da ve İstanbul’da Yıldız, Dolmabahçe ve Eyüp’teki farklı tarihi mekanlarda da çekimler yapılıyor.

JENERİK:

Payitaht Abdülhamid’in müzikleri Yıldıray Gürgen’e ait. Osmanlı imparatorluğunun en çok merak edilen dönemlerinden birine ayna tutan dizinin jenerik müziği de dizi kadar etkileyici.

DİZİ İÇİN ELEŞTİRİLER

Payitaht Abdülhamid dizisi zaman zaman tarihçilerin eleştiri oklarına da hedef oluyor. Ünlü tarihçi Murat Bardakçı diziyi, bazı sahnelerinde eski harflerle olan ve senaryo gereği gösterilen resmî belgelerin, mektupların, haritaların, vesaire evrakın neredeyse tamamının imlâsı’nın yanlış olduğu yönünde eleştirdi.

Murat Bardakçı eleştirisini, “Payitaht Abdülhamid”in danışmanları ne iş yaparlar, eski imlâ ile alâkası olmayan bu ayıpların sorumlusu kimdir, düzgün imlâ ile yazabilecek uzmanlardan istifade edilememesinin sebebi bütçenin yetmemesi midir, baştan aşağı yanlış yazılmış belgeleri ekranda milletin gözüne sokarcasına göstermek şart mıdır ve bunları en azından flu şekilde göstermek neden akıl edilmez, bilmiyorum” şeklinde dile getirdi.

Payitaht Abdülhamid Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 16

FRAGMANLAR:

Payitaht Abdülhamid dizisinden ilk fragman TRT 1 ’in ve dizinin sosyal medya hesapları üzerinden 2017 yılının Ocak ayında yayınlandı. İlk görüntüler büyük beğeni topladı ve izleyicide merak uyandırdı. Sonraki tüm bölümler öncesinde ise fragmanlar yayınlanarak, bölümler öncesinde izleyicilerin heyecanının yükselmesi sağlandı.

İlk Tanıtım:

Payitaht Abdülhamid dizisinin yayınlanmış tüm fragmanlarını youtube kanalında bulabilirsiniz.

Tüm Fragmanlar:

TÜM BÖLÜMLER:

Payitaht Abdülhamid dizisinin 1.sezonu 24 Şubat 2017 Cuma günü başladı. 2020 yılında 5. Sezonu ile devam eden dizi Her Cuma akşamı saat 20.00’de TRT 1 ekranlarında izleyicisi ile buluşuyor.
Payitaht Abdülhamid dizisinin tüm bölümlerini Youtube resmi sayfasından izleyebilirsiniz.

YURT DIŞINDA YOĞUN İLGİ VAR…

Son yıllarda Türk yapımı diziler, sınırları aşarak yurt dışında da büyük ilgi görmeye başladı.

Payitaht Abdülhamid dizisinin başrol oyuncusu Bülent İnal, dizinin Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da gördüğü ilgiye ilişkin, ‘Biz Payitaht Abdülhamid dizisinin Doha’da da bu kadar izlendiğinin farkında değildik. Farklı Arap ülkelerinden de aynı sevgiyi görüyoruz, sosyal medya üzerinden. Abdülhamid hayranlığı, sevgisi ve dizinin hayranları gün geçtikçe çoğalıyor.’ dedi.

Payitaht Abdülhamid Dizisi | Konusu – Oyuncular – Fragmanlar – Bölümler – Video 17

DİZİ MÜZİKLERİ – KLİPLER:

Payitaht Abdülhamid dizisinin sahnelerinden etkileyici klipler yayınlandı. Bu klipler dizinin youtube kanalından paylaşıldı. Aşağıda bu video klipleri bulabilirsiniz:

KAMERA ARKASI:

İzmit’de Seka Film Platosu’nda kurulan görkemli bir sette çekilen Payitaht Abdlhamid dizisinin kamera arkasındaki görüntüleri de zaman zaman youtube kanalında yayınlanıyor. Özellikle, görsel efektlerin nasıl kullanıldığının da gösterildiği kamera arkası görüntüler dikkat çekiyor.