Ana sayfa Dizi Haberleri Payitaht Abdülhamid dizisindeki salavat sahnesine izleyici hayran kaldı!

Payitaht Abdülhamid dizisindeki salavat sahnesine izleyici hayran kaldı!

tarafından ker_def

TRT 1 ekranlarında izleyicilerle buluşan Payitaht Abdülhamid dizisinin bir önceki bölümünde dikkat çeken bir sahne vardı.

Sosyal medyada da çok dillendirilen bu sahnede bir tüccar iflas etmiş ve borçlarını ödemek için sultanın huzuruna çıkmıştı. Ancak anlatacak bir hikayesi vardı. Tüccür, Peygamber Efendimizi (S.A.V.) rüyasında gördüğünü söyledi ve Padişahtan başka kimsenin bilemeyeceği bir detaya da yer verdi. Tüccar, rüyasında Peygamber Efendimizi (S.A.V.) gördüğünü belirtti ve şöyle konuştu:

“Dün gece rüyamda Peygamber Efendimizi (S.A.V.) gördüm efendim. Bana dedi ki, Hamidimiz (Abdülhamit) her gece getirdiği salat selam ve zikri, dün gece getirmeyi unuttu, git ihtiyacın olanı ondan iste…”

İşte bu sahne dizinin izleyicilerini de adeta mest etti.

Videodan o sahneyi izleyebilirsiniz.

Günaydın tv eleştirmeni Yüksel Aytuğ, izleyicisi Bekir Terkeşli’nin bu sahne ile ilgili yorumunu köşesine taşıdı.

İzleyici şöyle diyor:

“Son bölümde, gene her bölümde olduğu gibi derslik sahneler vardi.

Hele ki Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) adının geçtiği bir sahne var ki, gözyaşlarımız sel olup aktı. ‘Sultan’ın bile dünya telaşına kapılıp bir gece yorgunluktan uyuya kalarak salavatı unuttuğu sahne ibretlikti. Bu sahneye, ileriki yazılarınızda mutlak değinmeniz gerekir diye düşünüyorum.

Zira kalbi iman dolu bir hünkarın, Peygamber Efendimiz’in (S.A.V.) ‘Hamidim’ demesine tüm saltanatını verecek duruma gelmesi herkese ders niteliğindeydi. Selamlar…”