Ana sayfa Dizi Haberleri Payitaht Abdülhamid dizisiyle ilgili bir hatalı düşünce çürütüldü!

Payitaht Abdülhamid dizisiyle ilgili bir hatalı düşünce çürütüldü!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com /Detay – Payitaht Abdülhamid dizisinin hikayesine yönelik olarak daha çok kurgu olduğu ve yaşanmamış birçok olayın yaşanmış gibi gösterildiği iddiaları sosyal medyada sıklıkla yer alır. Dizinin bazı izleyicileri de tarihler konusunda bir düzen olmadığını, dizinin hikayesi ise gerçek hayat arasında izdüşüm olmadığını düşünür. Ancak bunun hatalı bir bilgi olduğu ortaya çıktı. Payitaht Abdülhamid’in senaryosu yazılırken içinde bulunulan yıl, o dönemin şartları dikkate alınarak ve titizlikle bir kurgu hazırlanıyor.

Bülent İnal, Cem Uçan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Gürkan Uygun ile yönetmen Doğan Ümit Karaca ve senarist Uğur Uzunok youtube canlı yayınında buluştu. Senarist Uğur Uzunok, 14 yaşından bu yana Abdülhamid’in hayat hikayesi üzerine okumalar yaptığını, senaryoyu oluştururken her bölüm için özel çalışmalar yapıldığını belirtti.

Payitaht Abdülhamid dizisiyle ilgili bir hatalı düşünce çürütüldü! 7

Dizinin hikayesinin belirli bir yıl takip edilerek ve o dönemin şartlarına yönelik birçok farklı kayıt okunarak oluşturuluyor. Abdülhamid’in hayatı ve o dönemi anlatan birçok kitaptan faydalandığından bahseden Uzunok sadece bunlarla da yetinmiyor.

Diziye hazırlanırken yoğun şekilde makaleler okuduğundan bahseden Uzukok, üniversitelerin kütüphanelerinden faydalandığını söyledi. Dizide hangi yıl işleniyor ise bununla ilgili makaleleri okuyarak farklı bir gözle bakabildiğini anlattı.

“Ortalama her bölüm için, 50 sayfa makale okuyoruz” diye konuşan Uğur Uzukok, bu makaleler sonrasında da bölümleri senaryolaştırdığını anlattı. Genel bir yargı olarak dizinin hikayesinin tamamen kurgu olduğu fikri doğru değil.

Gerçek olaylar ve hikayeler titizlikle senaryoya ekleniyor. Elbette ki bir televizyon dizisi olması noktasında kurgusal yönler de var.

Videodan Uğur Uzunok’un senaryoyu nasıl oluşturduğunu, hangi kitaplardan ve yayınlardan faydalandığını detaylı şekilde öğrenebilirsiniz.