Ana sayfa Dizi Haberleri Payitaht Abdülhamid ve Mehmetçik Kutlu Zafer dizileri avantajı kullanabildi mi?

Payitaht Abdülhamid ve Mehmetçik Kutlu Zafer dizileri avantajı kullanabildi mi?

tarafından ker_def

Diziler ocak ayı boyunca yayınlanmayacak. Bunun sebebi reklamlar… Ocak ayında şirketler yeni reklam kampanyaları yapıyor ve bu süreçte televizyon kanallarında reklam azlığı yaşanıyor. Ocak ayının sonuna doğru reklamların artış göstermesi bekleniyor.

Dizi yapımcıları da reklam gelirlerinin çok azaldığı Ocak ayı içinde yeni bölümleri yayınlamama taraftarı… Kanallar da aynı düşüncede ve TRT dışındaki özel kanallar aralarında anlaşarak Ocak ayı boyunca dizi yayınlamama yönünde bir karar aldı.

Ancak TRT1’in durumu farklı. Reklamların azlığı kamu yayıncısı için önemli değil. Bu nedenle de dizilerinin yeni bölümlerini izleyici ile buluşturuyor.

Peki TRT1, ekranda başka dizi yokken dizileriyle bunu avantaja çevirebildi mi?

İşte bu sorunun yanıtı Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu’nun yazısında yer alıyor:

Payitaht Abdülhamid ve Mehmetçik Kutlu Zafer dizileri avantajı kullanabildi mi? 7

Koloğlu şöyle yazdı:

“AB grubunda yeni yıldan bir önceki hafta 25-28 Aralık tarihleri arasında aynı zaman dilimi içinde TRT’nin dizisi ‘Mehmetçik Kutlu Zafer’, sıralamada 40’larda yer alıyor. Aynı dizinin yeni bölümü özel TV dizilerinin yayında olmadığı zaman diliminde 8’inci sırada (yüzde 5.10)! ‘Payitaht Abdülhamid’ total izleyicide 19’uncu olmuş. Dizilerin olmadığı ilk hafta 5’nci (yüzde 6.75). İzleyici dizi bekliyor. Onlar için televizyon eşittir, dizi. Buna karşı çıkanlar, zaten ekranı çoktan bıraktı (!) “