Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Payitaht Abdülhamid’in senaristinden yeni TRT dizisi!

Payitaht Abdülhamid’in senaristinden yeni TRT dizisi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – TRT1 ekranında 5 sezon süren Payitaht Abdülhamid dizisi, final yaparak önceki ay ekrana veda etmişti. Bülent İnal’ın muhteşem oyunculuğu kayıtlara geçerken, dizinin hikayesine yönelik sert eleştiriler de akıllarda yer edinmişti.

Payitaht Abdülhamid projesi senaryosu ile birçok tarihçiyi kızdıran ve gerçeklerin diziden anlatılandan çok farklı olduğuna yönelik yapılan eleştirilerle geride kaldı… Dizinin tartışılan senaryosunu yazan Uğur Uzunok, şimdi yeni bir projeye başlıyor…

TRT, yeni dönemde dijital platformu için yeni diziler için önemli bir atak yapmayı planlıyor. Mevlana dizisi, TRT’nin dijital platformu için çekilirken, şimdi de Uğur Uzunok’un hikayesini yazdığı Akif dizisi ortaya çıktı.

Gazeteci Birsen Altuntaş’ın kulis bilgilerini duyurduğu dizi için hazırlıklar yapılmaya başlandı. TRTO için hazırlanan projenin çekimlerinin Eylül ayında başlaması bekleniyor.

Selahattin Sancaklı dizinin yönetmen koltuğunda oturuyor. Toplam 13 bölüm sürecek olan Akif dizisi 40 dakikalık bölümlerle gelecek. Çekimlerin tek bir seferde 6-7 hafta içinde tamamlanması planlanıyor.

Uğur Uzunok hem senarist hem de yapımcı olarak Akif dizisinin künyesinde yer alacak. Dizinin konusu da merakla bekleniyor.