Ana sayfa Dizi Analiz Reytingleri düşen Destan dizisinde heyecan daha çok arttı!

Reytingleri düşen Destan dizisinde heyecan daha çok arttı!

tarafından ker_def

Ekranların yeni fenomeni ‘Destan’, merakla beklenen 21’inci bölümüyle atv ekranında izleyiciyle buluştu, gördüğü büyük ilgi ile çok izlendi ve sosyal medyanın zirvesinde yer aldı. #TekYürek etiketiyle sosyal medyada çok konuşulan ‘Destan’, Türkiye gündeminde 1. ve dünya gündeminde 3. sırada yer aldı. Reytinglerde ise dizinin son haftalarda yaşadığı düşüş dikkatlerden kaçmıyor. Ortalamanın biraz üzerinde gerçekleşen reytingler, sezon başındaki performansa bakılır ise ciddi bir düşüş olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Dizinin hikayesinde ise heyecan arttı.

‘Destan’ın 21’inci bölümünde ani bir karar alarak Çin’e karşı yapılacak savaşın hazırlıklarını başlatan Alpagu Han, Batuga, Akkız, Temur ve Saltuk’u bu savaşta yanında görmeyi ister. Birbiriyle kavgalı olan oğullarını ve savaşçılarını barıştırmak isteyen Alpagu Han barışıncaya kadar onları taht odasına kilitletir. Oğulları ve savaşçılarının anlaşması üzerine Alpagu Han, Saltuk’u ordusunun başına Yavasul atar. Akkız ve Temur’u, Saltuk’a yardımcı atayan Alpagu Han, Kaya’yı hazinenin başına getirirken, Batuga’yı da ordusunu yönetmek üzere Başbuğ ilan eder.

Dağ baskınını yapan ve Batuga’yı öldürmeye çalışan aldakçıbaşını sağ bırakan Mei Jin, her şeyi aldakçıbaşına itiraf ettirir. Mei Jin hem Çin’e atılan iftirayı temizlemek hem de Ulu Ece ve Kaya’yı ölüme götürmek için elinde ki bu büyük kozu Temur’a vermeyi teklif eder. Akkız, Temur, Sırma ve Yaman aldakçıbaşını esir tutulduğu evden almak için çarşıya geldiklerinde Alaca’nın haber vermesiyle Kaya, Kuzubeg ve adamlarını onların peşine takıp saldırtır.

Kuzubeg, aldakçıbaşının evde olmaması üzerine büyük şok yaşar. Çaşıtları biçen Akkız ve Temur’da eve girdiklerinde, aldakçıbaşının evde olmamasıyla büyük bir şaşkınlık yaşarlar. Alaca’nın Ulu Ece’yle sarayda gizlice görüşmesine tanık olan Saltuk şüphelenir ve aldakçıbaşını Ulu Ece ile Kaya’nın öldürmemesi için kaçılır. Saltuk “Dağı yok eden aldakçıbaşı” diyerek öcünü alması için Çolpan’a teslim eder.

Tutkun’un Ulu Ece ve Kaya tarafından öldürüldüğüne emin olan Temur, Kaya’yı pusuya düşürerek yaralar. Temur köşeye sıkıştırdığı Kaya’nın canına karşılık her şeyi Ulu Ece’ye itiraf ettirmeye çalışır. Savaş kararı alan Alpagu Han askerlerin iaşelerini temin etmesi için görevlendirdiği Kaya Yabgu’dan gelen haberle şok olur. Gök Hanlığının İpek Yolunda ki kervanı çapullanmıştır. Ulu Ece ve Kaya çapuldan saraydan ayrılan Sırma ve Kaya’yı sorumlu tutar.

Akkız, Saltuk’la tuzak kurarak çapulu yapanların peşine düşer. Akkız ve Saltuk’un liderlik ettiği kervana yüzleri kapalı kişiler tarafından saldırı düzenlenir. Saldırıyı Çolpan ve Balamir yapmıştır. Akkız “Ne halkımın ne ordumun aç kalmasına izin vermem” diyerek Çolpan ve Balamir’e karşı durur. Balamir, Akkız’ı oklatırken araya Çolpan girer. Batuga, Kırçiçek’in haber vermesiyle Alaca’nın, Akkız’ın annesi olmadığı ve Ulu Ece’nin çaşıdı olduğunu öğrenir. Batuga,” Hiç can almadım. Sen ilksin’’ diyerek Alaca’nın canını almak için kılıcını savurur.

Yapım ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ait; yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem’in kaleme aldığı başrollerini Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın üstlendiği ‘Destan’, atv ekranında salı günlerine damgasını vurmaya devam edecek…