Ana sayfa Dizi Haberleri Rıza Babayı komiser, Nazlı’yı doktor sanıyorlar! Diziler hayatın kendisi gibi!

Rıza Babayı komiser, Nazlı’yı doktor sanıyorlar! Diziler hayatın kendisi gibi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Türk dizilerinin izleyiciler üzerindeki müthiş etkisi her fırsatta kendisini gösteriyor. Türk yapımları özellikle yurt dışında da son yıllarda büyük ilgi görüyor. Artık sosyal medya üzerinden farklı ülkelerde de Türkiye’de yayınlanan diziler gündem olmayı başarıyor. Demet Özdemir, Can Yaman gibi oyuncular yurt dışında öyle büyük bir ilgi ile takip ediliyor ki, Türkiye’deki hayranlardan bile daha fanatik bir kitle var.

Bir de sokaktaki vatandaşın dizi oyuncuları ile gerçek hayatı birbirine karıştıran tavırları var ki, zaman zaman nahoş olayların da yaşanmasına sebep olabiliyor. 14 sezondur ekranda yer alan Arka Sokaklar dizisinin Rıza Baba’sı Zafer Ergin’in sokakta görüp de ona selam veren polisler olduğu biliniyor.

Ayrıca Mucize Doktor dizisinde doktor Nazlı karakterine hayat veren Sinem Ünsal’ın yolunu çevirip ona ilaç soran vatandaşlarımız da var. Ünsal, “Beni gerçekten doktor zannedenler oluyor. Gerçek bir hastanede çalıştığımız için oradaki gerçek hastalarda şikayetlerini söylüyor. Tatlı tatlı diyaloglara sebep oluyor. Ağrılarını anlatanlar, ilaçlarını soranlar oluyor” diyerek yaşadığı şaşkınlığa değindi.

Rıza Babayı komiser, Nazlı'yı doktor sanıyorlar! Diziler hayatın kendisi gibi! 7

Yani Rıza Baba’yı polis amiri ve Nazlı’yı da gerçekten doktor sanıyorlar… Bu örnekler birçok farklı örnek de eklenebilir.

Diziler ile gerçek hayat arasındaki bu algı karmaşası tüm oyuncuların yaşadığı bir gerçek ve sokaktaki vatandaş aslında neyin ne olduğunu biliyor olsa da sanki gerçek hayat yerine dizide yaşamak ister gibi bir tavır mı takınıyor, işte bunun yorumunu okuyucularımıza bırakıyoruz.