Ana sayfa Dizi Haberleri Sadakatsiz dizisinin ceza almasında ters köşe rahatsızlığı var?

Sadakatsiz dizisinin ceza almasında ters köşe rahatsızlığı var?

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Radyo Televizyon Üst Kurulu tarafından ‘evlilik dışı ilişkiyi normal gösterdiği’ gerekçesi ile para cezası alan Sadakatsiz konusunda, kafalar biraz karışık. Cansu Dere, Caner Cindoruk ve Melis Sezen’in başrollerinde yer aldığı dizi esasında evlilik kurumunu hedef almıyor… Dizinin derdi erkek egemen aile yapılarında, kadının aldatılmaya karşı susması ve rol yapmasını bekleyen sisteme karşı çıkıyor.

Bir derdi olan Kanal D’nin Sadakatsiz dizisi aslında erkek egemen toplumlardaki aldatma olayını ters yönlü olarak aktarıyor ve bu noktada da şikayetler hızla artıyor. RTÜK’ün verdiği ceza, Milliyet Cadde yazarlarından Sina Koloğlu’na göre toplumsal bakışın da bir özeti gibi.

Türk dizilerinde aldatma ve evlilik dışı ilişki yaşama durumu aslında sıklıkla kullanılan bir durum. Peki neden Sadakatsiz dizisi bu kadar rahatsızlık verdi de ceza aldı? İşte bu sorunun yanıtını da yine Sina Koloğlu verdi.

Yazar diyor ki, “…Bir de bizim dizilerde bu eylemi erkekler gerçekleştirir, kadın ağlar ve kocasına “Dön evine” der. ‘Sadakatsiz’, bunu ters köşe yapıyor. Yoksa bu durum mu rahatsız etti?”

Sadakatsiz dizisinin güçlü kadın teması ve kendisini aldatan erkekten intikam alma konusundaki duruşu, aslında dizilerimizde pek de beklenmedik gelişmeler…

Gerçek yaşamda da zaten var olan bu aldatma durumunu efendice anlatmak yerine sert bir yol seçen Sadakatsiz, işte bu noktada farkını sergiliyor.