Ana sayfa Dizi Haberleri Şahin Tepesi dizisi, bitirilen Aşk ve Mavi kadar olamadı!

Şahin Tepesi dizisi, bitirilen Aşk ve Mavi kadar olamadı!

tarafından ker_def

atv’nin 3. sezonuna başlayıp da 16 Kasım Cuma günü 78. bölümüyle final yaptırdığı Aşk ve Mavi dizisinin durumu ile yeni başlayan Şahin Tepesi dizisinin durumu karşılaştırılınca ortaya ilginç bir sonuç çıkıyor.

Televizyon Gazetesi Detay

Şahin Tepesi dizisi bir hayli iddialı giriş yaptı. Hilal Saral gibi önemli bir ismin yönetmenliğindeki dizinin başrol oyuncuları; Zerrin Tekindor, Ebru Özkan, Aybüke Pusat ve Boran Kuzum…

Entrikalarla ve aşkla dolu bir dizi ekrana geldi ama ilk bölümün elde ettiği reytinglere bakılınca, final yaptırılan Aşk ve Mavi dizisinin gerisinde kaldığı da gözüküyor.

16 Kasım’da 78. bölümüyle veda eden Aşk ve Mavi, total grubunda güçlü bir diziydi. 16 Kasım’da da 4.69 reyting alarak 7. sırada yer almıştı. AB Grubunda ciddi bir varlık gösteremediği bilinen Aşk ve Mavi, son bölümüyle 1.34 reyting ile 30. sırada yer alabilmişti.

Aşk ve Mavi dizisine 75. bölümden itibaren katılan Keremcem’in reytingin yükselmesinde önemli bir etkisi olduğunu da hemen hatırlatmak lazım.

Şahin Tepesi dizisi, bitirilen Aşk ve Mavi kadar olamadı! 7

Peki bu kadar büyük gürültü kopartarak başlayan Şahin Tepesi ilk bölümüyle nasıl bir sonuç elde etti?

23 Kasım Cuma günü ilk bölümüyle izleyicilerin karşısına çıkan dizi 3.52 reyting alarak 13. sırada yer aldı. Yani Aşk ve Mavi’nin bir hayli gerisinde kaldı.

Şahin Tepesi, AB grubunda ise ilk bölümüyle 2.41 reyting elde etti ve 15. sırada yer aldı. Yani Aşk ve Mavi gibi AB performansının pek de parlak olmayacağı ortaya çıktı.

Aşk ve Mavi gibi Şahin Tepesi dizisi de total grubuna hitap edecek anlaşılan…

Eğer Şahin Tepesi dizisi sonraki bölümlerinde ciddi bir yükseliş sergileyemez ise Aşk ve Mavi’nin reyting düşüklüğü nedeniyle yayından kaldırılması durumu, Şahin Tepesi için de gündeme gelebilecek.

Bu noktada soru şu;

atv, belirli bir izleyici grubuna hitap eden ve Keremcem’in katılmasıyla da reytingini total grubunda artıran Aşk ve Mavi’yi bitirmek ile hata mı yaptı?

Yani, Aşk ve Mavi dizisinde Keremcem aşısının yanı sıra senaryoda da iyi bir revizyon yapılsa belki de reytingler daha da yükselebilecek idi.

Şimdi atv, önce Şahin Tepesi dizisini oturtmak ve sonrasında da reytingini artırmak için ciddi bir mücadele içine girişmek durumunda. Yoksa Aşk ve Mavi dizisini bitirdiğine çok pişman olabilir.