Ana sayfa Dizi Magazin Haberleri Seda Sayan’ın cezası bitti ama ekran ömrü yine sorgulanıyor

Seda Sayan’ın cezası bitti ama ekran ömrü yine sorgulanıyor

tarafından ker_def
Sina Koloğlu, Milliyet Cadde’deki köşesinde Seda Sayan’ın durumunu yazdı:

Show TV’de uzun süredir ekranda görmediğimiz bir altyazı vardı. Yazı, ‘’Kuruluşumuzun, 2, 3, 7, 10 ve 14 Kasım 2017 tarihlerinde saat 15.30’da yayınladığı Seda ve Uğur’la adlı programda…” diyerek geçiyordu. Seda Sayan ve Uğur Arslan’ın birlikte sundukları ‘Seda ve Uğur’la‘ya gelen yasak, kanalın bu saat dilimine de ceza getirmişti ve belgesel yayınlanıyordu. Program bugün tekrar başlıyor. Gündüz kuşağı işleri sosyolojik açıdan faydalı buluyorum. Toplumun, ilişkilere ve birlikte yaşamaya bakışının ipuçlarını veriyor. Sonuçta ister istemez kantarın topu hep kaçıyor ve sansasyon dedikleri tuzağın içine düşüyor.

Seda Sayan bu konuda göze batan bir isim. Hale Soygazi için haftalarca ‘Murat Şar senin oğlun mu?’ sorularına cevap arayan programlar yapıldı mesela. İddialar havada uçtu, iş DNA’ya oradan da mahkemeye gitti. Sonra? Tık yok. Bu konuyla ilgili bölümü izledim. Dizi gibi, arkası yarın şeklinde sunuldu. İş, ‘Bu vatandaşımızın annesidir ya da değildir’ aşamasına geldi. ‘Şar, Soygazi’nin oğlu değilse, Sayan program yapmasın’ diye yazmıştım. Bir haber yok hâlâ! Eğer Soygazi anne değilse, bu durumda Sayan ne yapmalı?

Program format değiştirdi ve Sayan artık tek başına sunuyor. İlk bölüm, Gülben Ergen’le gerçekleşti. Ergen, basına malzeme verecek kaynağın bol olduğu bir isimdi. Nitekim öyle oldu. ’Gülben Ergen’den olay açıklamalar’ diyerek, ortalık yıkıldı!

Bugün ceza bitti, yayın kaldığı yerden devam edecek. Programa, Nihat Doğan konuk olacak. ‘Doğan olay yarattı’ şeklinde başlıkları görür gibiyim!