Ana sayfa Dizi Haberleri Sefirin Kızı dizisinde Tuba Büyüküstün hesabı tutmadı; gelen gideni arattı!

Sefirin Kızı dizisinde Tuba Büyüküstün hesabı tutmadı; gelen gideni arattı!

tarafından ker_def

Star TV’nin pazartesi akşamları ekrana getirdiği Sefirin Kızı dizisinde son dönemde büyük bir değişim yaşanıyor… Neslihan Atagül, geçirgen bağırsak sendromu hastalığı nedeniyle yapıma veda etmek durumunda kaldı. Nare karakterine hayat veren oyuncu, aslında hikayenin tam merkezinde yer alıyordu. Yani Nare gidince geriye hikaye noktasında Sefirin Kızı’ndan fazla bir şey kalmıyor.

Elbette ki senaristler ve yapımcı da bu durumda yeni bir denklem kurmak zorundaydı. Engin Akyürek ile Kara Para Aşk dizisinde çok iyi uyum yakalayan Tuba Büyüküstün, kabul edilebilir bir seçimdi. Bu gelişme ile birlikte Büyüküstün hayranları da diziye çekilmiş oldu.

Ancak evdeki hesabın çarşıya uymadığı gerçeği de reytinglerle ortaya çıktı. Sefirin Kızı’nın Tuba Büyüküstün’ün yer aldığı 3 bölümü yayınlandı. Reyting sonuçları ise Büyüküstün’ün gelişinin ilk başta olumlu etki yaptığını, ama sonrasında iyice düşen dizinin izleyicilerin gözünden de düşmekte olduğunu gösteriyor.

Sefirin Kızı dizisinde Tuba Büyüküstün hesabı tutmadı; gelen gideni arattı! 7

Milliyet Cadde yazarlarından Ali Eyüboğlu bu konuyu köşe yazısında değerlendirdi. Tuba Büyüküstün’ün gelişinin Sefirin Kızı’nın ana akım medyada yayınlanan diziler arasında 5. sırada olması gerçeğini değiştirmediğini vurguladı.

Ali Eyüboğlu’nun yazısındaki şu yorumu dikkat çekici:

“Sefirin Kızı’nın reytingi her hafta değişse de pazartesi akşamları diziler sıralamasındaki yeri aynı. ‘Uyanış Büyük Selçuklu’nun iki haneli reytinglerle üç kulvarda da birinci olduğu pazartesi akşamı dizilerinin sıralaması şöyle: ‘Uyanış Büyük Selçuklu’, ‘Çukur’, ‘Yasak Elma’, ‘Maraşlı’ ve ‘Sefirin Kızı’…”

Sefirin Kızı dizisinin 8 Şubat’ta yayınlanan son bölümünün reytingleri Neslihan Atagül’ün yer aldığı 18 Ocak’taki bölüm ile karşılaştırıldığında hem totalde hem de AB grubunda bir hayli düşük…

Tuba Büyüküstün’ün ilk göründüğü 25 Ocak’ta iyi gelen reytingler, 1 Şubat’ta bir miktar düştü, 8 Şubat’ta ise daha da fazla geriledi.