Ana sayfa Dizi Haberleri Sefirin Kızı için alarm! Senaristler aynı olunca hikaye de o diziye benzemeye başladı!

Sefirin Kızı için alarm! Senaristler aynı olunca hikaye de o diziye benzemeye başladı!

tarafından zk zk

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Star TV’de ekrana gelen ve Engin Akyürek, Neslihan Atagül ile Uraz Kaygılaroğlu’nun başrolünü paylaştıkları Sefirin Kızı dizisi, geçtiğimiz sezonun dikkat çeken yapımları arasındaydı. Dizi, oyunculuklarıyla olduğu kadar hikayesiyle de dikkat çekmişti. Özellikle Neslihan Atagül’ün oynadığı Nare’nin yaşadıkları, izleyenlerin merakla izlediği bir hikaye oldu.

Yıllar önce bir yanlış anlaşılma ile ayrılan iki aşık yeniden bir araya geliyor ancak değişen koşullar nedeniyle buluşamıyorlardı. Üstelik bir de kızları olmuştu. Adam evlenmiş, kadın yaşadığı zulümden kaçıp eski sevgilisine kızını emanet etmişti. Sancar ve Nare’nin aşk hikayesi, başlangıçta herkesin yüreğine işledi ve herkes onların yeniden bir araya gelmesini dileyip durdu.

Ancak Sancar’ın karısı Menekşe, annesi ve onun hayatını etkilemeye çalışan herkes, Nare’ye yüklenirken, Nare’nin tek güvendiği kişi Gediz oldu. Gediz’in içten içe Nare’ye aşkı ise büyümeye devam etti. Dizinin yeni sezon tanıtımında Sancar’ın Nare’yi konağa getirmesi ve hamile eşiyle birlikte yaşamaya zorlaması izleyenleri iyice çıldırttı.

Sosyal medyada şimdilerde Sancar’ın şiddetin dozunu arttırdığı, evli bir adamın hala eski sevgilisinin hayatına müdahil olmaya devam etmesi, yaptığı sert tutumlar, izleyiciyi iğreti etmeye başladı. Gediz’in ise her koşulda Nare’yi güvende tutmaya çalışması onu daha çok sevilen bir kişilik yapıyor.

Sefirin Kızı için alarm! Senaristler aynı olunca hikaye de o diziye benzemeye başladı! 8

Tanıtımda silahların patlaması, Nare’nin vurulması ve Sancar’ın değişen görüntüsü izleyiciyi kızdırmaya başladı. Şiddetin dozunun artmasıyla birlikte akıllara Sen Anlat Karadeniz dizisi geldi. Nefes’e uygulanan şiddeti izlemeye izleyicinin çoğu zaman yüreği yetmiyor, sosyal medyadan eleştiri yağmuruna tutuyordu.

İrem Helvacıoğlu ve Ulaş Tuna Astepe’nin oynadıkları dizinin senaristleri Ayşe Ferda Eryılmaz ve Nehir Erdem ile yönetmen Emre Kabakuşak, Sen Anlat Karadeniz’in ilk yılına damgalarını vurmuşlardı. Büyük dikkat çeken yapım, bu isimlerle anılıyordu ama ilk sezon arasında Yapımcı Osman Sınav ile anlaşmazlıkları nedeniyle diziden ayrılmışlardı.

Sefirin Kızı için alarm! Senaristler aynı olunca hikaye de o diziye benzemeye başladı! 9

İşte bu ekip şimdi Sefirin Kızı dizisine imzalarını atıyorlar. Ancak tabii hikayenin gidişatının yeni sezon tanıtımının da yayınlanmasıyla birlikte Sen Anlat Karadenz’e benzemeye başladığı görülüyor.

Hatırlanacağı üzere Sen Anlat Karadeniz’de de kadına şiddet konusunda doz iyice artınca izleyici rahatsız olmuş ve sert eleştirilere başlamıştı. Durum böyle devam ederse izleyici Sefirin Kızı için de sosyal medyadan eleştiriler artacak gibi görünüyor…

Sosyal medyada Engin Akyürek’in canlandırdığı Sancar karakterinin imajı iyice kötüye doğru gidiyor… Dizinin kadına şiddet konusunda aldığı eleştiriler bir hayli fazla… Bir izleyici, “Menekşe’nin değil de Sancar’ı eviren çevire dövülmesi lazım” şeklinde yorumlar yapıyor. Tabii ki Menekşe karakterine yönelik de Nare’ye çıkışları nedeniyle bir tepki olduğunu da belirtelim.

Sefirin Kızı’nın hikayesine yönelik de beklentiler var.

İzleyiciler Sancar karakterinin hem Nare hem de Menekşe’ye sergilediği tavırlardan rahatsız olduğu için, aşk konusundan uzaklaştı. Nare ile Gediz arasında bir yakınlaşma yaşanması istekleri arttı.