Ana sayfa Dizi Haberleri Seksenler dizisinde büyük itiraf! Birol Güven çok eleştirilen konuda itiraf yaptı!

Seksenler dizisinde büyük itiraf! Birol Güven çok eleştirilen konuda itiraf yaptı!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Mint Yapım’ın sahibi, yapımcı Birol Güven yeniden ekranlara dönmeye hazırlanan Seksenler dizisinin hayranları ile youtube platformunda canlı sohbette buluştu. İzleyicilere teşekkür eden ve Seksenler’e gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını ifade eden Birol Güven, dizinin hayranlarının sorularına canlı yayında yanıtlar verdi.

“Seksenler bizi aştı, büyüdü çok büyüdü” ifadesini kullanan Birol Güven, gelen yorumların fazlalığından çok etkilendi.

En çok sorulan sorulara yanıtlar veren Birol Güven, okuma provasında olmayan birçok oyuncu bulunduğunu, ancak bu isimlerin birçoğunun dizide yer alacaklarını ifade etti. Güven, “Bazı arkadaşlar okuma provalarına gelemedi. Onların gelememesi demek dizide olmayacakları anlamını taşımıyor, hepsi var” diyerek oyuncu kadrosu konusunda sıkıntılarının olmadığına değindi.

BÜYÜK DEĞİŞİM OLACAK

“Kaldığımız yerden devam etmeyeceğiz. Bir zaman aşımına ihtiyacımız var.Çünkü mahallede de çok şeyler değişmiş. Özellikle 1986 sonrasındaki yıllar büyük değişimin olduğu yıllar” açıklamasında bulunan Birol Güven, dizinin zaman atlaması ile başlayacağını ve hikayenin 1986-87 yıllarında başlayacağını ifade etti.

1986 sonrasında serbest piyasa ekonomisi ile birlikte güncel hayatta çok büyük değişimler olduğunu, bunun da mahalleyi ciddi şekilde değiştirdiğini anlatan Güven, Seksenler dizisinin büyük bir değişim ile ekrana geleceğine gönderme yaptı.

Seksenler dizisinde büyük itiraf! Birol Güven çok eleştirilen konuda itiraf yaptı! 7

DİZİNİN YAYIN SAATİ

Güven, “Bizim mahallede de bu değişimi göreceğiz” diye konuştu. Dizinin hafta içi 18.00’da başlayacağını ve ana haber bülteni öncesinde TRT1 ekranında olacağını hatırlatan Güven, “Bizim, dizinin yayın saati ile ilgili bir tasarrufumuz yok. Dizinin saati tamamen yayıncılarındır. Hiçbir yapımcının dizi saati ile ilgili bir tasarrufu yoktur. 18.00’de olması kurumun tasarrufudur.Günlük olması zaten onu gösteriyordu. Biz bu yorumları kuruma ileteceğiz, onlar değerlenecektir. Ben şahsen 18.00’de olmasını çok destekliyor, çok beğeniyorum” diye konuştu.

PRIME-TIME’DA REKABET EDEMEYİZ

Birol Güven, canlı yayında bir büyük itiraf da yaptı. Güven,dizinin prime-time’a uygun olmadığının altını çizdi.

Seksenler dizisinin prime-time olarak ifade edilen 20.00-22.00 arasındaki dizilerle rekabet edemeyeceğinin altını çizen Birol Güven, bu nedenle TRT1’in 18.00 olarak belirlediği yayın saatini çok beğendiğini anlattı.

Güven, “Biz gündelik hayat anlatıyoruz, naif hikayeler anlatıyoruz, sıradan insanın küçük hikayelerini anlatıyoruz. Prime-time’da daha büyük hikayelerin anlatıldığı dizilerin arasında olmayı ben şahsen istemiyorum. Rekabet de edemiyoruz, orada çok büyük şeyler oluyor. Biz de çok küçük şeyler oluyor, biz küçük şeyleri daha çok önemsiyorum” açıklamasında bulundu.

Güven’in tüm açıklamalarını videoda bulabilirsiniz: