Ana sayfa Sosyal Medya Sema Ergenekon ve eşi Uğur Aslan’ın hayatını değiştiren efsane bir dizi var ki, unutulmazlar arasında!

Sema Ergenekon ve eşi Uğur Aslan’ın hayatını değiştiren efsane bir dizi var ki, unutulmazlar arasında!

tarafından ker_def

Yargı dizisinde komiser Eren karakterinde izlediğimiz Uğur Aslan, aynı zamanda müzisyen yönüyle de son yıllarda çok konuşulan bir isim haline geldi. Senarist karısı Sema Ergenekon ile birlikte dizi sektöründe uzun süredir yer alan Uğur Aslan, yaşadığı büyük değişimi de ilk kez anlattı.

Kanal D’nin magazin programına konuşan Uğur Aslan, şu sırada eşinin senaryosunu yazdığı Yargı dizisinde çok başarılı bir performans ortaya koymasının yanı sıra, Afara isimli müzikli gösterisiyle de izleyenleri çok etkiliyor…

Sema Ergenekon ile Uğur Aslan ikilisinin hayatını değiştiren yapımın Gümüş isimli, Türk televizyon tarihinin en önemli projelerinden birisine kadar uzanıyor. Gümüş’ün senaryosunu yazan isim Sema Ergenekon ve bu hikaye sayesinde hem kendisi hem eşi hem de Türk dizi tarihinde büyük adımlar atıldı.

Kıvanç Tatlıtuğ ile Songül Öden ikilisinin başrolünde yer aldığı Gümüş tam 100 bölüm süren bir dizi oldu. Türk dizilerinin yurt dışında yayınlanma macerası da Gümüş ile başladı. Arap ülkelerinde çok beğenilen dizi, Türk yapımlarının Orta Doğu’ya hızlı bir şekilde yayılmasının öncülüğünü yaptı.

Sema Ergenekon ve eşi Uğur Aslan'ın hayatını değiştiren efsane bir dizi var ki, unutulmazlar arasında! 8

İşte bu kadar önemli bir projenin arkasında Sema Ergenekon ile kocası Uğur Aslan’ın da büyük payı var. Orhan karakteri için deneme çekimlerine katılan Uğur Aslan, ilk dizisine de böylelikle başladı. Ancak oyuncu o dönemde çok kiloluydu ve bir an önce büyük değişim geçirmesi gerekiyordu.

Uğur Aslan, Gümüş dizisiyle başlayan dizi kariyeri ve bunun kendisine olan etkisini şu sözlerle açıkladı:

“Eşim İstanbul’a geldi ve Gümüş dizisini sattı. Ben de o dönem askere gittim döndüm ve Gümüş’ün audition girdim ve ilk işim oldu. Evet çok kiloluydum o dönem ve radikal kararlar aldım. Boğazıma çok düşkün bir adamdım, kendimi disipline etmem lazımdı. Sonradan lakabı Albay olan bir adama dönüştüm. Sabah sporlarını yapan, beslenmesine dikkat eden… Bir de eşim saç ektirmen lazım dedi ve onu da yaptım.”

Sema Ergenekon ve eşi Uğur Aslan'ın hayatını değiştiren efsane bir dizi var ki, unutulmazlar arasında! 9

20 Ocak 2005 tarihinde başlayan, 18 Haziran 2007’de final yapan Gümüş dizisi tam 100 bölüm olarak çekildi. Senarist Sema Ergenekon bu proje ile kariyerinin en büyük adımını attı. Uğur Aslan için de Gümüş ilk oyunculuk deneyimi olması bakımında unutulmaz oldu.