Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz dizisinin senaryosunda ciddi bir sorun var!

Sen Anlat Karadeniz dizisinin senaryosunda ciddi bir sorun var!

tarafından ker_def

atv ekranlarında izleyenle buluşan ve ilk bölümüyle büyük beğeni toplayan Sen Anlat Karadeniz dizisi, yeni bölümü öncesi ekran başındakileri bir hayli meraklandırdı. Diziye yönelik müthiş ilgiye ve kadına yönelik şiddete dikkat çeken özelliğiyle takdire şayan olan Sen Anlat Karadeniz, bazı sorunlar da barındırıyor.

Posta gazetesi tv eleştirmeni Mesut Yar yazısında bu can sıkan duruma işaret etti:

AMAN HA AMAN!

Ben önceki gün notunu düşmüştüm ama daha ayrıntılı eleştiri bir okurumuzdan geldi: Atv’de başlayan ‘Sen Anlat Karadeniz’ isimli dizinin senaryosunda can sıkan şeyler vardı. Öncelikle yıl boyunca sayıları yüzlerle ifade edilen kadın cinayetleri yaşanan ülkemizde erkekliğin hâlâ hoyratlıkla, kaba kuvvet kullanıp kadını sahiplenmekle tasvir edilmesi bence çok yanlış.

Muhakkak bu zihniyette insanlar olduğundan kadınlarımızı kaybediyoruz ve televizyonun da direkt öğretici olmak gibi bir zorunluluğu yok. Buna karşın izleyicinin zihninde toplumsal cinsiyet rollerini sakıncalı şekilde pekiştirmemek hususunda -özellikle günümüzde- senaristlerin ve yapımcıların daha hassas olması gerekir…”