Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz onca hataya rağmen nasıl başarılı oluyor? İşte bunun sırrı

Sen Anlat Karadeniz onca hataya rağmen nasıl başarılı oluyor? İşte bunun sırrı

tarafından ker_def
Televizyon Gazetesi Detay

atv ekranlarında Çarşamba günleri yayınlanan Sen Anlat Karadeniz, 2. sezonuna da adeta fırtına gibi başladı.

Geçen sezon olduğu gibi müthiş reytinglerin bu sezon da geleceğini gösteren dizi, bunca dizinin başaramadığı neyi başardı da böyle reytingler alabiliyor diye sorulmakta…

Aslında bunun sırrını bulmak için yabancı dizilere bakmak lazım. Dünya çapında büyük iş yapan yabancı dizilerde dikkat çeken şey, ana karakterlerin her olay ile bağlantılı olması. Yani yan karakterlerin de aslında ana karakterler için var olması. Yan karakterlerin kendi hikayelerinin de bir şekilde ana karakterler ile ilgili olması durumu.

Yani iç içe geçmiş birçok olay, ancak tüm bu olayların birleştiği nokta ana karakterler…

İşte bu mantığın yansıması Sen Anlat Karadeniz’de de var… Dizide 3 ana karakter var ve tüm olaylar bu 3 ana karakterin etrafında gelişiyor. Yan karakterlerin tüm hikayeleri de aslında bir şekilde 3 ana karaktere bağlı şekilde yürüyor. Ulaş Tuna Astepe, İrem Helvacıoğlu ve Mehmet Ali Nuroğlu’nun başarılı oyunculukları da dizinin ivmesinin düşmemesini sağlıyor.

Dizinin senaryo ekibinin de ısrarla bunun üzerine gitmesi, dizideki mantık hatalarını, şiddet sahnelerini, psikopatlığa varan anların dikkatten kaçmasına ve 3 ana karaktere odaklanılmasına sebep oluyor.

Sen Anlat Karadeniz, Nefes, Tahir ve Vedat’ın başından geçenler ve onların hikayelerinden etkilenen yan karakterler matematiği ile başarılı olmakta.

Dizinin bu senaryo mantığını sürdürmesi durumunda, reytinglerinde de dramatik bir düşme beklemek pek doğru olmayacaktır.

Ancak izleyicilerin ağır şiddet ve ağır psikopatlık içeren sahnelerden de çok hoşlanmadığını senaryo ve yapım ekibinin iyi bilmesi lazım.

Zira dizi ileride sorun yaşar, bunun altında yatan neden doz aşımı olacaktır.

Sen Anlat Karadeniz onca hataya rağmen nasıl başarılı oluyor? İşte bunun sırrı 7