Ana sayfa Dizi Haberleri Sen Anlat Karadeniz ve Aşk Ağlatır dizilerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi!

Sen Anlat Karadeniz ve Aşk Ağlatır dizilerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Analiz – Sen Anlat Karadeniz dizisi 3. sezonuna başlamak için gün sayıyor.

Aşk Ağlatır ise Eylül ayında izleyicilerle Show TV ekranında buluşmak için beklemede…

2 sezon ekranda fırtına estiren Sen Anlat Karadeniz, kadın şiddetini öne çıkartan sahneleriyle çok gündem oldu. Meclis’e de taşınan bu şikayetler RTÜK tarafından da izlemeye alındı.

Vedat karakterinin Nefes’e yaptığı işkence, şiddet görüntüleri geçtiğimiz yıllarda bir hayli tartışıldı. Sen Anlat Karadeniz dizisinin 3. sezonunda da yayınlanan ilk görüntüler, dizide kadına şiddetin azalmadan devam edeceğini gösteriyor.

Birçok kişi bu mesajların kadına şiddeti gündeme getirdiği için önemli olduğunu ve doğru yapıldığını düşünüyor. Ancak diğer gruptaki izleyiciler ise bu görüntülerle kadına şiddetin meşrulaştırıldığı, böyle önemli bir konunun reytinge alet edilerek istismar edildiği fikrinde…

Sen Anlat Karadeniz dizisine destek veren de var, büyük tepki gösteren de…

Adeta izleyicileri ikiye bölen bu durum 3. sezonda da dizinin çok tartışılacağını gösteriyor.

Sen Anlat Karadeniz ve Aşk Ağlatır dizilerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi! 10

4 Eylül Çarşamba günü yine bir kadına şiddet vakasıyla başlayacak olan Sen Anlat Karadeniz dizisine Emine Bulut cinayetinin ardından daha da çok tepki gösterilmeye başlandı.

10 yaşındaki kızının önünde eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen genç kadının görüntüleri Türkiye’ye fena halde sarsmıştı.Şimdi ise bu toplumsal yaranın dizilerde insafsızca kullanılmasına, reytinge alet edilmesine, istismar edilmesine yönelik tepkiler çığ gibi büyüyeceğe benziyor.

Aynı şekilde Show TV’de ekrana gelmeye hazırlanan Aşk Ağlatır dizisinin ilk görüntülerinde de kadına şiddetin örnekleri vardı. Babası tarafından şiddete maruz bırakılan, acılar çektirilen, zorla evlenmesi için her türlü baskının yapıldığı Ada karakterinin gözyaşları daha ilk andan tepkileri çekmişti.

Sen Anlat Karadeniz ve Aşk Ağlatır dizilerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi! 11

Aşk Ağlatır ve Sen Anlat Karadeniz gibi, kadına yönelik şiddeti reyting konusu yapan iki dizinin işi bu sezon çok zor. Benzer yapımlar olur ise onlar için de tepkiler yüksek olacaktır. Sosyal medyada bu konuda duyarlılığın başladığını aşağıda yer alan bir izleyicinin yorumundan da anlayabilirsiniz.

“Alkole, sigaraya sansür uygulayan RTÜK, nedense kadına şiddeti meşrulaştıran TV dizilerine dokunmuyor. Kadınların canı bu kadar ucuz.”

Sen Anlat Karadeniz ve Aşk Ağlatır dizilerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi! 12

RTÜK’e de bu konuda bir hayli şikayet var… Bakalım bu şikayetler sonucunda değişen bir şey olacak mı?

#RtükGerekeniYap etiketiyle dizilerle ilgili kadın şiddeti içerikli sahnelere ciddi tepki dalgası sosyal medyayı etkisi altına aldı.

Twitter platformunda bu etiket Türkiye gündeminde yer almakta ve çok fazla mesaj bulabilirsiniz.

Sen Anlat Karadeniz ve Aşk Ağlatır dizilerine sosyal medyada tepkiler çığ gibi! 13