Ana sayfa Dizi Haberleri Sevda Erginci isyan etti, Uyanış Büyük Selçuklu dizisi bu isyanını dindirdi!

Sevda Erginci isyan etti, Uyanış Büyük Selçuklu dizisi bu isyanını dindirdi!

tarafından ker_def

TelevizyonGazetesi.com / Detay – Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Turna karakterine hayat veren ünlü oyuncu Sevda Erginci, Hasan Sabbah ve Ömer Hayyam karakterlerine güçlü bir ilgisinin bulunduğunu açıkladı. Oyuncu, rol aldığı dizide de bu karakterlerin var olmasından dolayı da çok heyecanlandığını ifade etti. Ünlü oyuncu bu iki karakter için daha önce neden bir dizi ya da film yapılmadığını sorgulamış, adeta bu konuda içinde bir isyan varmış. Uyanış Büyük Selçuklu dizisi ise bu isyanını dindiren proje oldu.

Diziden çok önce bu iki karakterle ilgili bulduğu her şeyi okuduğunu anlatan oyuncu, şu bilgileri verdi: “Aslında senaryoyu okumadan önce, biraz hikayesini anlattılar, kabaca. İçinde Hasan Sabbah’ın Ömer Hayyam’ın olduğundan da bahsedilince ben zaten iki karakteri de çok şahsına münhasır buluyorum. Onlar hakkında ne buluyorsam okuyorum. Hatta hep şey derdim; Niye bunlarla ilgili Türkiye’de kimse dizi çekmiyor, film çekmiyor. Çünkü bizim için çok özel karakterler. Nizamülmülk ile Melikşah da öyle. Bunlar çok önemli adamlar. O yüzden zaten ben bununla ilgili bir iş yapılacağını duyduğumda, okumadan senaryoyu çok heyecanlanmıştım.”

Senaryoyu okuduktan sonra kadınların da çok güçlü yazıldığını görünce büyük heyecan duyduğunu ifade eden Sevda Erginci, sorgulamadan direkt dizide yer almak istediğini belirtti.

Sevda Erginci isyan etti, Uyanış Büyük Selçuklu dizisi bu isyanını dindirdi! 7

Oyuncu, bu mesleği seçmeseydi şef olabileceğini veya mimarlık yapabileceğini söyledi. Hiçbirini ise oyunculuk kadar istemediğini, sevmeyeceğini ifade eden Erginci, Turna karakteri ile de çok benzer yönlerinin olduğunu anlattı.

Turna karakterinin zayıf düşmeyi göze alarak bütün duygularını açık edebildiğini, ancak kendisinin o kadar birinin karşısında zayıf düşmeyi göze almayacağını ifade etti.

Erginci, “Bazen niye söylüyor ki bunu diye düşündüğüm oluyor. Ben buna cesaret edemezdim. Bu tarafımız benzemiyor” dedi.